(VIDEO) Cum aleargă un Mercedes-Benz E-Class W210 cu 310 km/h pe un autobahn german modern

6 Ianuarie 2021, 20:11
Redacţia PiataAuto.md
Zilele trecute am publicat două materiale cu modele Mercedes-Benz clasice, care v-au intrigat foarte mult — unul în care un Mercedes-Benz E-Class W123 alerga cu peste 200 la oră pe o autostradă germană în zilelele noastre, iar noi îi admiram mai ales ţinuta de drum perfectă împreună cu izolarea sa fonică, şi altul în care vorbeam despre un E-Class W210 cu tuning de la BRABUS, din anul 1999, care avea un motor de 6.0 litri sub capotă şi era atât de rar, încât nici date tehnice complete nu prea mai existau. Spuneam în acel material că BRABUS a produs neobişnuit de multe versiuni cu tuning pentru E-Class W210, tocmai de asta multe dintre ele au ajuns a fi produse în puţine exemplare, devening aproape mistice.
Ei bine, dar ceea ce veţi vedea mai jos vine să continue, parcă, ambele materiale într-o descendenţă comună. În video-ul de mai jos e un exemplar de Mercedes-Benz E-Class W210 cu tuning de la BRABUS şi motor de 5.8 litri sub capotă — aproape la fel de rar ca şi cel de 6.0 litri, şi care reuşeşte să alerge cu o viteză de aproape 310 km/h pe o autostradă germană modernă! Cum e posibil una ca asta?
Ei bine, în primul rând pentru că E-Class W210 a avut un şasiu excelent, care făcea faţă la asemenea viteze incredibile, cu mult peste limita electronică normală de 250 km/h. Mai apoi, cei de la BRABUS au luat la bază motorizarea E430 4MATIC, cu V8-ul M113 sub capotă, şi au mărit cilindreea la 5.8 litri, asigurându-i totodată şi o putere maximă de exact 400 CP, cu un cuplu maxim de 579 Nm!
Se zice că acceleraţia de la 0 la 100 km/h a acestui bolid în haine elegante era de puţin peste 5 secunde. Iar viteza maximă n-a rămas specificată foarte clar până în zilele noastre, însă, după cum ne vom convinge din video-ul de mai jos, ea trece cu siguranţă de 300 km/h! Da, pentru asta creaţia de tuning a avut nevoie de un nou vitezometru de la BRABUS, cu gradaţii de până la 330 km/h!
Pe dinafară, însă, această ediţie BRABUS putea fi observată doar de cunoscători după embeleme discrete BRABUS şi după jantele diferite, cu inscripţie BRABUS. Se mai puteau observa şi ţevi diferite de eşapament însă aici se cam sfârşea lista de deosebiri vizuale, aşa că de multe ori acest E-Class W210 BRABUS era luat drept oricare alt E-Class. Asta până începea dezlănţuirea puterii imense a motorului de 5.8 litri, desigur.
Şi acum, partea cea mai frumoasă e din nou felul în care o maşină construită în acei ani poate alerga pe o autostradă modernă, nu pur şi simplu la viteze uzuale de 130-150 km/h, ci la peste 300 km/h! Atrageţi atenţia la cât de lin cursează ea — zero vibraţii în volan, zero instabilitate de curs, zero balansări nedorite ale caroseriei. Pur şi simplu o ţinută de drum perfectă, lină, încrezută — a unui sedan cuminte pe dinafară, dar cu performanţe de supercar venite dintr-o inginerie superbă. Şi nu în ultimul rând — a unui Mercedes-Benz proiectat încă în anii ’90!
0
16,100
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!