Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

(VIDEO) Cum merge pe zăpadă un Moskvich 408, cu anvelope produse acum 30 de ani

19 Ianuarie 2021 - 14:13
Ilie Toma
Poate puţini dintre noi îşi mai aduc aminte, dar în vremurile de demult, cu mai multe decenii în urmă, în această parte a lumii nu prea exista noţiunea de anvelope de iarnă şi de vară. Exista doar un singur tip de anvelope, proiectat să meargă şi pe asfalt, şi la 40 de grade plus, şi la -40 grade, pe zăpadă sau gheaţă.
Sigur, altele erau vitezele automobilelor, altele erau performanţele lor şi despre siguranţa din zilele noastre, în comparaţie cu cea de atunci, nici nu merită să prea vorbim, pentru că diferenţa e evidentă. Dar totuşi, cât de adaptate erau acele cauciucuri la condiţie de iarnă, la înaintarea prin zăpezi?
Autorul unui canal de YouTube din Ucraina a luat un Moskvich 408, clasic deja, la o escapadă de iarnă, prin gerul din ianuarie din aceste zile. Ucraina a avut parte şi de ceva mai multă zăpadă, aşa că autorul a putut ieşi cu maşina în zone ceva mai neumblate, probând-o pe acolo. Iar maşina în sine te lasă unul la unul cu natura — tracţiune spate, punte rigidă cu foi de arcuri acolo şi roţi încălţate în anvelope produse mai bine de 30 de ani în urmă!
Surprinzător, dar maşina s-a descurcat excelent prin zăpadă! Într-atât de bine, încât autorul filmuleţului a ajuns să se întrebe dacă nu cumva companiile producătoare de anvelope au creat artificial necesitatea divizării anvelopelor în de vară şi de iarnă? Voi ce credeţi?
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter