(VIDEO) Cum porneşte o Skoda Kodiaq 2.0 TSI la -38 de grade în Siberia

24 Ianuarie 2021, 11:51
Ilie Toma
Săptămânile trecute am publicat câteva materiale despre situaţii de frig extrem din Siberia îndepărtată, iar localnicii de acolo demonstrau cât de dure sunt condiţiile pentru maşinile lor. De cele mai multe ori, însă, protagonistele motorizate erau modele ruseşti, sovietice sau, în cazul unei japoneze — o maşină produsă cu foarte mult timp în urmă, când unii dintre noi zic că maşinile să făceau mai temeinic. Azi, însă, avem un video cu un locuitor din Siberia care exploatează o maşină mult mai modernă.
E vorba de o Skoda Kodiaq, cu un motor pe benzină, turboaspirat, de 2.0 litri TSI. Cum crezi că rezistă acest motor modern la temperaturile crâncene siberiene, cât de uşor porneşte el atunci când până şi uleiul se transformă într-o masă vâscoasă, aproape solidă în interior?
Ei bine, eroul nostru din Siberia şi-a filmat maşina în două dimineţi la rând din iarna asta, în ambele cazuri, zice el, Skoda sa a stat parcată mai bine de 12 ore afară, în frig, în curtea blocului. În prima dimineaţă maşina arăta doar -35 de grade Celsius, însă în cea de-a doua — gerul a ajuns la -38 de grade. Cum porneşte un asemenea motor modern în asemenea condiţii — poţi vedea în video-ul de mai jos. Şi, apropo, observă un detaliu curios: cifra de consum mediu pe termen lung a maşinii, pe parcursul ultimilor 544 km de kilometri siberieni extremi, cu multă încălzire de dimineaţă, e de 15.6 litri/100 km, foarte decent pentru asemenea condiţii dure!
0
6,236
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!