(VIDEO) De la Atlantic la Pacific în 44 ore: Porsche Taycan bate recordul stabilit de Tesla în Cannonball

11 Ianuarie 2021, 16:32
Denis Godorozea
Cursa ilegală Cannonball pare să atragă tot mai mulţi entuziaşti şi pasionaţi auto în ultimii ani, în special contextul diversificării masive în segmentul electromobilelor, unde noile maşini cu sisteme de propulsie alternative sunt puse la încercare în traversarea Americii pe o distanţă de peste 4,500 km într-un timp cât mai scurt.
Această provocare impune pregătiri majore şi planificarea întregii rute, în special atunci când în aventură se angajează electromobile, care au nevoie de ceva mai mult timp petrecut la staţiile de alimentare pentru a suplini rezervele de energie electrică. Respectiv, la ora actuală nu putem vorbi despre o concurenţă directă cu maşinile cu propulsoare tradiţionale cu combustie internă, iar în acest caz recordul absolut este deţinut de Audi S6, care a parcurs distanţa de peste 4,500 kilometri de la New York la Los Angeles în doar 25 ore şi 39 minute cu viteză medie de 180 km/h. Astfel, cu reprizele de încărcare, timpul petrecut în drum de electromobile este aproape dublu, cu atât mai dificil pentru coechipieri.
Până acum recordul în Cannonball în segmentul electromobilelor a aparţinut coechipierilor Kyle Corner, Drew Peterson şi Tijmen Schreur la bordul unei Tesla Model 3, or cu o reţea bine dezvoltată de staţii Supercharger maşina a reuşit să parcurgă traseul în 45 ore şi 16 minute. Dar cursa asta ilegală nu impune şi careva restricţii în alegerea traseului, iar astfel echipa formată din aceeaşi aventurieri a avut posibilitatea să-şi planifice un drum optim pentru a beneficia de prize de încărcare rapidă pentru Taycan-ul lor în interpretarea de bază 4S.
De această dată, coechipierii au reuşit să parcurgă distanţa totală de 4,532 km până la destinaţie în 44 ore şi 25 minute cu viteza medie de 103 km/h la finalul călătoriei. Întreaga călătorie a fost surprinsă de camera de bord, împreună cu stopările pentru încărcarea bateriilor, iar mai jos puteţi urmări aventura lor într-un timelapse de doar 11 minute.
0
1,268
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!