Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

(VIDEO) Experiment norvegian: cum e să dormi într-o Tesla Model 3 la -26 grade Celsius

9 Ianuarie 2021 - 10:08
Ilie Toma
Un experiment curios a fost realizat zilele trecut de un blogger împătimit de maşini electrice din Norvegia, ţara în care în 2020 s-au vândut mai multe maşini electrice decât cu propulsie tradiţională.
Acesta a mers cu o Tesla Model 3 într-o zonă cu cele mai joase temperaturi pe care le-a putut găsi în această perioadă, gerul ajungând la -26 grade Celsius. Marea provocare a fost să încerce să înnopeteze cu maşina sa electrică în mijlocul acestor temperaturi, menţinând habitaclul cald şi confortabil, urmărind câtă energie va consuma Tesla pentru această funcţie, stând pe loc.
Bjorn, autorul experimentului, s-a pregătit bine de acest experiment, având câteva termometre şi aplicaţii de măsurare a temperaturii mai multor suprafeţe. Maşina sa e dotată cu o pompă de căldură, care poate funcţiona separat, practic, neavând nevoie ca maşina propriu-zisă să fie în mişcare. Iar pentru izolare termică, a decupat nişte folii pentru geamuri, izolând maşina pe interior pentru a păstra căldura în habitaclu. De asemenea, a conectat un telefon cu o aplicaţie avansată la creierul maşinii, pentru a urmări toţi parametrii esenţiali — temperatura bateriei, consumul instantaneu de kWh, precum şi energia totală consumată pentru experimentul său.
Aşa că, pe cât de nebunească ar putea părea această idee, până la urmă ea a relevat cifre foarte interesante, dar şi un comportament interesant al Teslei, care încearcă să menţină viaţa şi confortul la bord, când afară sunt -26 grade după Cercul Polar! Spre exemplu, la început, când bateria era mai caldă, consumul instantaeu era de puţin peste 1 kWh pe oră, dar dimineaţă, după ce bateria s-a răcit destul de mult, consumul pentru aceeaşi funcţie se triplase. Vedeţi astea şi multe alte cifre interesante în video-ul de mai jos.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter