(VIDEO) Familie cu copii în maşină şi rezervor aproape la zero, blocată în zăpadă pe un deal şi recuperată de voluntari

30 Ianuarie 2021, 09:06
Redacţia PiataAuto.md
În ultimele zile am vorbit des despre voluntarii asociaţiei Rescue 4x4 Moldova, cei care, cu automobilele lor 4x4 pregătite pentru condiţii grele, au fost un ajutor indispensabil în ultimele zile de intemperii, ajutând şi scoţând din nămeţi zeci şi chiar sute de automobile pe teritoriul întregii ţări.
Astăzi, însă, ei raportează despre un caz iresponsabil, la care au fost chemaţi şi pe care l-au rezolvat cu succes, dar care ar vrea să nu se mai repete. Tocmai de asta, evitând să publice numele exact al familiei salvate sau poze cu copii acestora, ei ne povestesc prin ce i-a indignat situaţia iresponsabilă.

În primul rând, iresponsabilitatea de a merge cu o maşină neechipată corespunzător pe drumuri absolut nepavate, pe dealuri, practic, în asemenea condiţii meteo de zăpadă abundentă, având şi copii la bord, deci punându-i şi pe ei riscului în caz că vor rămâne blocaţi. Mai mult ca atât, e şi mai revoltător faptul când salvatorii află că maşina practic nu mai are benzină în rezervor, că s-au pornit cu un nivel al combustibilului aproape de aprinderea becului de rezervă, iar după câteva încercări de a ieşi din blocaj în rezervor a rămas şi mai puţină benzină şi s-ar putea termina oricând. Iar afară e ger, şi în maşină — copii. Nu mai ai combustibil, nu mai poţi menţine nici măcar temperatură optimă în habitaclu până vin salvatorii.
Pe lângă toate, cei care ceruseră ajutor nici nu puteau să le explice voluntarilor salvatori pe unde sunt, exact. Noroc de funcţiile moderne ale telefoanelor mobile, care pot indica locul aflării curente şi astfel, asistaţi la telefon de salvatori, au putut da indicaţii unde să fie găsiţi.

Salvatorii i-au găsit în cele din urmă şi i-au tractat. Dar aceşti voluntari, care fac toate aceste salvări absolut gratuit şi nesiliţi de nimeni, şi-au dorit să tragă un semnal de alarmă pentru toţi, să nu repete nimeni asemenea cazuri, să nu se aventureze atât de iresponsabil prin asemenea „aventuri”, punându-şi în pericol întreaga familie şi pe ei înşişi.
0
12,439
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!