(VIDEO) Jeleu în loc de ulei: cum arată motorul unei maşini din SUA, care n-a văzut schimb de ulei de o veşnicie

15 Ianuarie 2021, 21:18
Redacţia PiataAuto.md
Te-ai întrebat vreodată ce se întâmplă cu motorul unei maşini în cazul în care n-ai schimba uleiul? Şi nu vorbim de acele intervale de service uriaşe de 30-35 mii km, recomandate chiar de producător în unele ţări europene, la unele modele comerciale. Nu vorbim nici chiar de cazurile unor proprietari uituci, care nu mai schimbă uleiul nici câte 100 mii km. Vorbim de o maşină din SUA, care n-a văzut schimb de ulei probabil de când se află în mâinile proprietarului.
Cazul din video-ul de mai jos a fost descoperit ceva mai mult timp în urmă în statul Massachusetts. Maşina a fost adusă pe o remorcă la service, proprietarul ei acuzând că, atunci când motorul lucrează, pe ţeava de eşapament se simte miros de ulei ars. Întrebat când a schimbat ultima dată uleiul maşinii sale, proprietarul s-a scărpinat la ceafă şi n-a putut da un răspuns clar, apoi a recunoscut că nu ţine minte să-l fi schimbat vreodată.

Ei bine, mecanicii de la service-ul auto au purces la schimbul de ulei, iar prima operaţiune ar fi trebuit să fie scurgerea uleiului vechi, în orice stare ar fi fost el. Doar că aici a venit marea surpriză. Uleiul din motor a fost atât de uzat, încât s-a transformat din lichid uleios în jeleu, aproape de consistenţa unui gel balistic. Respectiv, mecanicii n-au putut scurge nici o picătură din motor, aşa că a urmat demontarea carterului, iar ce au descoperit mai departe i-a făcut să-şi pună mâinile în cap, pur şi simplu, de starea în care ajunsese uleiul şi chinurile prin care trecuse motorul!
0
11,106
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!