Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

(VIDEO) Motoarele diesel par depăşite? Acest BMW Seria 7 a parcurs 1,450 km cu un singur plin

13 Ianuarie 2021 - 09:25
Denis Godorozea
Scandalul Dieselgate a devenit începutul sfârşitului erei propulsoarelor pe motorină, iar constructorii auto sunt tot mai determinaţi să renunţe la acest tip de motoare, dar şi toate unităţile cu combustie internă în contextul normelor de poluare tot mai severe, dar şi noilor standarde de calcul al emisiilor. În acest context, constructorii auto nu au decât să grăbească dezvoltarea sistemelor de propulsie alternative, precum cele electrice sau cu hidrogen, însă mulţi sunt acei automobilişti, care încă mai cred în eficienţa motoarelor cu ardere internă, iar unii o demonstrează şi practic.
Youtuber-ul Joe Achilles a realizat un test de consum cu frumoasa sa BMW Seria 7 facelift de generaţie curentă, în motorizarea 730 Ld. În varianta cu ampatament mărit, motor diesel şi echipamente opţionale, berlina opulentă cântăreşte aproximativ 2 tone. Sub capotă se regăseşte turbodieselul de 3.0 litri, cu 6 cilindri în linie, ce dezvoltă 265 CP şi 620 Nm. Motorul se cuplează la cutia automată ZF cu 8 rapoarte şi poate accelera până la 100 km/h în 7.3 secunde. Dar sedanul bavarez promite şi o eficienţă de excepţie şi anume acest lucru şi-a propus Joe să-l testeze.
Pentru a-şi realiza ideea, britanicul a pornit înaintea zorilor la drum şi a alimentat maşina cu 78 litri de motorină. Ulterior, Joe a parcurs în drum peste 14 ore şi 20 minute, timp în care a reuşit să parcurgă pe diverse trasee din Marea Britanie o distanţă totală de aproape 1,450 kilometri, având o viteză medie de 100.9 km/h la finalul călătoriei, până a intra la următoarea benzinărie. Impresionantă autonomie! Dar şi mai impresionant pare a fi consumul afişat de computerul de bord la final — 4.5 litri de motorină media globală, în contextul în care BMW anunţă un consum de 5.3-5.8 litri.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter