(VIDEO) O Tesla a reuşit cu succes să evite un elan în viaţa reală cu Autopilot, pe un drum din Suedia

25 Ianuarie 2021, 11:32
Ilie Toma
Iată că am ajuns cu toţii la acel moment când suntem martorii unui test în viaţa reală a unui proprietar real de automobil condus aproape autonom, test în care aceste sisteme reuşesc să identifice şi să evite una din cele mai dificile situaţii din trafic.
E vorba de o Tesla Model S, care circula în condiţii de noapte şi iarnă pe un drum din Suedia, acoperit cu un soi de zăpadă şi urme de gheaţă. Maşina avea sistemul Autopilot conectat, prin care asigura înaintarea şi dirijarea direcţiei, când, la un moment dat, pe drum a ieşit un elan. Maşina a identificat în timp util obstacolul, a tras iniţial spre stânga pentru a-l evita, apoi, intuind traiectoria de mai departe a acestuia, a tras spre dreapta pentru a folosi spaţiul liber ce urma să fie creat în acea parte a drumului. În urma manevrei pe un drum înzăpezit, maşina a intrat într-un scurt derapaj, însă sistemul de stabilizare a traiectoriei a făcut o treabă superbă şi în a stabiliza ulterior automobilul.

Per total a fost o evitare executată excelent, în condiţii de maximă siguranţă în situaţia creată. Deci, Tesla tocmai şi-a mai luat un val de aprecieri pozitive, de această dată pe bună dreptate. Vedeţi întregul moment în video-ul de mai jos.
1
4,638
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!