(VIDEO) Operaţiune superbă a poliţiei din Moldova: raid în localuri de noapte, urmat de verificarea alcoolemiei celor care pleacă la volan

17 Ianuarie 2021, 12:56
Redacţia PiataAuto.md
Încă din luna decembrie localurile din Moldova nu pot activa după ora 22:00, deşi au voie să-şi desfăşoare activitatea pe timp de zi şi seară, până la ora menţionată. Totuşi, există proprietari de localuri care decid să ignore această interdicţie pandemică, emisă de Comisia Naţională Extraordinară de Sănătate Publică şi care îndrăznesc să activeze şi la ore nocturne, într-un soi de regim clandestin. De asemenea, există şi oameni, care decid să meargă în aceste localuri la ore interzise, ştiind că şi ei riscă amenzi, nu doar proprietarii localurilor.
Poliţia din Moldova are periodic asemenea operaţiuni de verificare a localurilor la ore nocturne, după 22:00, doar că până acum se proceda după un scenariu relativ evident: se intra în local, se blocau uşile, se întocmea proces verbal de constatare a încălcării pentru entitatea juridică ce gestionează localul surprins în flagrant, cu emiterea de amenzi, apoi unul câte unul toţi vizitatorii erau documentaţi şi li se emitea câte o amendă fiecăruia. Însă, din operaţiunile anterioare poliţia a observat că mulţi dintre vizitatori, după ce-şi luau amenda, părăseau în viteză locul, de multe ori la volanul maşinilor, şi, întrucât foarte mulţi dintre vizitatori aveau băuturi alcoolice pe masă, poliţiştii suspectau că mulţi dintre aceştia ar fi putut fi în stare de ebrietate atunci când urcaseră la volan. În operaţiunile anterioare, întreg efectivul opraţiunii fiind concentrat pe documentarea celor prezenţi şi emiterea de amenzi, nu existau echipaje pentru a-i opri şi verifica pe cei ce urcă la volan după părăsirea localului în care s-a făcut raidul.
Ultima operaţiune de acest gen, însă, a inclus şi această componentă şi a fost cu adevărat superb de eficientă. Ba chiar a ţintit unul din localurile care primise un raid cu puţin timp în urmă, poliţiştii estimând că proprietarul localului va recidiva, fiind relaxat că nu demult fusese deja vizat şi amendat. Şi, surprinzător sau nu, dar au găsit localul din nou funcţionând bine-mersi, plin de clienţi. Doar că acum, pe lângă efectivul de poliţişti, asistaţi de trupele speciale Fulger, au existat echipaje INSP pe toate străzile alăturate, care au oprit în mod coordonat pe toţi cei ce părăseau localul şi le-au verificat alcoolemia. Pe unii chiar i-au urmărit coordonat câteva străzi. Şi ce credeţi? O mare parte dintre cei care tocmai fuseseră amendaţi pentru prezenţa în local la ore interzise, s-au dovedit a avea alcoolemie înfricoşătoare la volan! Au urmat permise suspendate, procese verbale cu amenzi şi mai mari şi iniţiere de dosare penale cu duiumul.
Video-ul de mai jos e doar un scurt rezumat al acestei operaţiuni de amploare. Şi, cel mai mult rămâne în memoria fraza spontană zisă de către unul dintre participanţii la raid: „din păcate, în Moldova avem problema unui segment de oameni, care se consideră mai presus decât legea, că lor li se poate sau că vor putea rezolva „problemele” prin căi şmechereşti”.
0
13,504
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!