(VIDEO) Pieton, spulberat în acestă seară de un BMW la Peresecina pe trecerea de pietoni

7 Ianuarie 2021, 20:52
Ilie Toma
Azi seară s-a produs un nou accident grav în localitatea Peresecina, pe traseul M2. Un BMW Seria 7 a spulberat un pieton, iar impactul, din nefericire, a fost fatal pentru pieton, care a decedat la faţa locului, neputând fi salvat de către echipajul de ambulanţă.
Pietonul, un bărbat în vârstă de circa 50 de ani, ar fi traversat strada pe trecerea de pietoni, regulamentar. În acest moment nu există vreo informaţie oficială despre viteza pe care o avea BMW-ul în momentul accidentului sau imagini cu momentul impactului. Poliţia era la faţa locului şi urmează să investigheze circumstanţele.

Totuşi, acest accident ridică din nou o problemă cronică. Localitatea Peresecina se dovedeşte a fi încă o dată locul uneia din cele mai periculoase porţiuni de pe traseul naţional M2 din Moldova, pe care se întâmplă foarte des accident, multe din ele cu implicarea pietonilor. Acest traseu lat, cu patru benzi, trece pe distanţă de 6 kilometri buni prin localitatea Peresecina, fiind limitat pe toată această porţiune la 50 km/h. Din păcate, foarte des se întâlnesc şoferi care ignoră această limită de viteză, iar unii mai şi ies la depăşiri neregulamentare pe contrasens, traseul nefiind separat pe cele două sensuri de mers decât de o linie dublă. Iar asta ne face să întrebăm, dacă aceste întâmplări iau amploare de fenomen, repetându-se de nenumărate ori, poate e cazul să facem ceva pentru a face imposibilă ignorarea regulilor de circulaţie pe aici şi a salva vieţi?
Poate drumul are implantate în el zone de pericol sporit încă de la proiectare? Or, în ţările UE nu veţi vedea aproape niciodată treceri de pietoni nesemaforizate pe drumuri mai late de două benzi, mai ales pe trasee naţionale. Există o mulţime de soluţii — treceri denivelate, semaforizări, separatoare de sensuri de circulaţie, limitatoare reliefate de viteză în apropierea trecerilor de pietoni, ba chiar banala iluminare puternică a trecerilor — toate ar scădea enorm riscul accidentelor fatale. În nici un caz nu încercăm să justificăm vreun şofer care îşi permite să gonească prin această localitate, dar poate e cazul să nu ne mai bazăm doar pe bunul simţ inexistent al unor şoferi şi să gândim preventiv pentru a salva vieţi?

Voi ce credeţi? Ce ar trebui să se facă pentru ca asemenea pierderi de vieţi omeneşti să nu mai aibă loc în Peresecina sau în alte zone de risc de pe traseele din Moldova?

Sursa video: Facebook / grupul GBM / Niku Megherea
0
6,287
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!