(VIDEO) Şapte generaţii de Porsche 911 Turbo concurează între ele pe circuit

1 Ianuarie 2021, 21:27
Ilie Toma
O fi însemnând Porsche maşini scumpe, dar atunci când ingineria prevalează în ele mai mult ca orice alte elemente lucioase, n-ai cum să nu admiri sportivele mărcii şi consecvenţa cu care acestea rămân fidele valorilor, generaţie după generaţie, deceniu după deceniu.
Câteva zile în urmă cei de la Porsche au scos din muzeul lor toate generaţiile anterioare de Porsche 911 Turbo şi le-au pus pe un circuit, împreună cu generaţia actuală. Şi anume când le priveşti alături una de cealaltă pe cele 7 înţelegi cât de coerent şi consecvent au evoluat acestea.

Primul Porsche 911 din generaţia 930 a apărut în 1975, şi avea un motor de 260 CP, cuplat la o cutie manuală cu 4 trepte. Mai apoi, următoarele generaţii şi-au sporit constant puterile la valori de 320 CP, 408 CP, 420 CP, 500 CP, 540 CP, iar astăzi Porsche 911 Turbo a ajuns la un maxim de 580 CP. Dacă primul 911 Turbo accelera de la 0 la 100 km/h în 5.4 secunde, astăzi timpul aproape s-a înjumătăţit, până la 2.8 secunde!
Ei bine, deci, cu nişte exemplare bine întreţinute din fiecare generaţie şi cu nişte piloţi iscusiţi la volan, e clar şi care va fi clasamentul la final, nu-i aşa? Iar cei de la Porsche au pus la volanul celor 7 maşini piloţi renumiţi din istoria glorioasă de motorsport a mărcii. Şi în rezultat a ieşit un video care celebrează ingineria adevărată, performanţa şi mai ales curajul unei mărci de a continua să facă lucruri geniale, fără a se trăda pe ea însăşi de dragul unor compromisuri de marketing. Iar asta se întâmplă tot mai rar în zilele noastre. Tocmai de asta, video-ul ăsta merită văzut şi revăzut, pentru că dincolo de toate publicităţile frumoase, adevărata ingineria rămâne întotdeauna admirabilă!
0
1,374
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!