(VIDEO) Sfaturi din Siberia: trei metode de a-ţi porni motorul maşinii când afară e -30 spre -40 grade Celsius

9 Ianuarie 2021, 16:21
Redacţia PiataAuto.md
Cei din ţinuturile nordice au reţete lor pentru iernile geroase, atunci când uleiul devine vâscos şi aproape îngheaţă în motor, când până şi lichidul din radiator poate îngheţa, nemaivorbind de baterii. Şi dacă scandinavii se alintă cu tot felul de pături electrice, care sunt puse în compartimentul motor pentru a-l ţine cald pe noapte, atunci cei din Siberia au sfaturi mai artizanale.
Un canal de YouTube din Novosibisk, un oraş aflat în inima mai sudică a Siberiei, vine cu trei sfaturi de pornire a motoarelor atunci când afară vin gerurile siberiene. Şi astea sunt sfaturi destinate mai mult maşinilor mai occidentale, mai firave cum ar veni, pentru că Lada rusească s-a pornit chiar şi în asemenea ger. Dar motoarele de Toyota n-au putut-o face. Trataţi situaţia cu o doză cuvenită de umor, bineînţeles.

Primul sfat ar fi aducerea unui alt automobil şi conectarea unui furtun de la ţeava de eşapament al primului spre compartimentul motor al celui de-al doilea, iar astfel se încălzeşte motorul maşinii ce urmează a fi pornite.
Al doilea sfat e ceva mai complex, şi presupune conectarea sistemului de răcire al primului motor, de Lada, la sistemul de răcire al celui de-al doilea, de Toyota, care e îngheţat. Astfel, căldura primului motor ar circula în cel de-al doilea motor şi l-ar dezgheţa foarte metodic. O fi o procedură eficientă, însă e cu siguranţă consumatoare de timp şi e nevoie de ceva pricepere la conectările mecanice dintre maşini.

Iar a treia metodă e şi mai riscantă şi nebunatică. Ea presupune aprinderea unui foc sub maşină, sub compartimentul motor. Autorii filmuleţului au aşteptat formarea de jăratic ca să monteze utiljaul desebut, dar cu siguranţă nici asta n-ar fi o soluţie recomandabilă publicului larg.

Vedeţi toată nebunia acestor sfaturi în video-ul de mai jos.
0
7,926
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!