(VIDEO) Tesla Model 3 a parcurs peste 600 km doar cu pilotul automat, din San Francisco în Los Angeles

5 Ianuarie 2021, 17:09
Denis Godorozea
Autorul canalului Whole Mars Catalog a publicat pe YouTube un video cu roadtrip-ul săi din San Francisco până în Los Angeles, cu distanţă totală de peste 600 km, la bordul unei Tesla Model 3. Călătoria se face neobişnuită nu prin distanţa parcursă, ci prin modul în care a rulat automobilul, aproape exclusiv cu sistemul de pilot automat Full Self-Driving (FSD) inclus.
Cum putem vedea în imaginile video şi din relatările autorului, întreaga călătorie a fost parcursă doar cu sistemul de pilot automat, fără implicarea şoferului, care a fost mereu prezent în spatele volanului, de altfel. Acesta a fost nevoit să preia controlul volanului o singură dată, abia când a ajuns în Los Angeles, pe o porţiune de drum mai anevoioasă, unde pilotul automat nu ar face faţă condiţiilor de drum.
De menţionat, că această încercare pare a fi prima de acest gen, înregistrată de o cameră de bord, pe când sistemul de pilot automat FSD se află încă la etapa de teste, fiind disponibil unui număr restrâns de posesori Tesla. Chiar şi aşa, se pare că sistemul face faţă unor asemenea călătorii fără prea mari dificultăţi. Ei bine, nici legislaţia SUA nu prevede încă posibilitatea exploatării unui sistem de pilot automat, or în cazul accidentelor rutiere cu implicarea automobilelor autonome responsabilitatea revine şoferului.
0
1,264
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!