(VIDEO) Un accident între trei camioane pe o autostradă din SUA a blocat alte sute de camioane aproape 24 ore

28 Ianuarie 2021, 19:38
Redacţia PiataAuto.md
Zăpezile abundente dau bătăi şi şoferilor de camioane din unele state americane în această perioadă. Marţi, un accident produs pe autostrada I-40 din statul Arizona, a provocat un blocaj imens de sute de camioane, care a durat până a doua zi dimineaţă.
Pe autostradă se circula deja în condiţii de iarnă, ea fiind acoperită cu zăpadă. La un moment dat, în jurul orei 2 ora locală, s-a produs un accident între 3 camioane mari. Remorca unuia a derapat pe lateral într-o coborâre, iar camionul care mergea din spatele primului a vrut să facă o manevră de evitare, însă a lovit cu putere remorca necontrolată a primului, deteriorându-şi jumătate din cabină în acest impact. În manevra sa de evitare, a atins şi un alt camion de pe banda alăturată, astfel încât toate 3 camioane s-au pomenit accidentate, blocând în totalitate ambele benzi ale autostrăzii. Apropo, urmele de lichid roşu vizibil în imagini vin de la lichidul de răcire din motor.
Şoferul camionului cel mai afectat a fost rănit în urma impactului puternic şi transportat la spital. Din fericire, alţi şoferi de camioane care veneau din spate au reuşit să observe la timp carambolul format în faţă, aşa că au frânat în siguranţă. În scurt timp, pe autostrada blocată s-a format un ambuteiaj uriaş.

Poliţia venită la faţa locului a deschis un coridor de ieşire către sensul opus pentru autoturisme, ca acestea să poată ieşi din blocaj, însă camioanele n-au putut trece pe acolo. Aşa că au urmat ore lungi de aşteptări în cabină, până când autostrada a putut fi deblocată, zăpada îngreunând procesul normal pentru asemenea cazuri. De fapt, sute de camioane blocate au stat în aşteptare toată ziua de 26 ianuarie şi toată noapte, abia spre dimineaţă autostrada fiind deschisă din nou.
0
2,568
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!