(VIDEO) Un şofer din Ungaria a intrat cu aproape 150 km/h într-un sens giratoriu, spulberându-şi maşina de el

25 Ianuarie 2021, 10:04
Redacţia PiataAuto.md
Un caz foarte interesant s-a produs în Ungaria, în seara de 19 ianuarie, pe drumul naţional 710. Un şofer a intrat cu viteză în sensul giratoriu de la o intersecţie de pe traseu şi şi-a spulberat maşina de el, în urma accidentului atât el, cât şi pasagerul său, fiind grav răniţi, dar supravieţuind. Partea curioasă vine din momentul când şoferul a încercat să-şi explice fapta sa.
Acesta a declarat că circula cu viteza regulamentară de aproximativ 90 la oră, iar înainte de intersecţie fusese distras de un cadavru al unui animal, pe care-l văzuse pe marginea drumului, astfel încât n-a observat momentul când se apropia de sensul giratoriu. Drept dovadă, îi îndemnase pe poliţişti să ia înregistrarea video de pe camera de bord a maşinii sale.

Poliţiştii au obţinut imaginile şi într-adevăr, prezenţa unui animal decedat pe partea dreaptă a traseului, cu ceva distanţă înainte de intersecţie, se confirmase. Imaginile camerei de bord nu indicau şi viteza maşinii sau coordonatele GPS, aşa cum o fac unele modele, dar poliţia nu s-a mulţumit cu declaraţia şoferului că acesta ar fi circulat cu doar 90 km/h. Aşa că imaginile au fost supuse unei expertize, prin care a fost calculată viteza momentană de deplasare pe întreaga secvenţă, întrucât distanţele unor elemente de pe marginea drumului sunt standardizate, timpul se deduce uşor din video, iar calculul vitezei din aceste două date e o operaţiune învăţată la lecţiile de fizică la gimnaziu: v=d/t.
După expertiză, poliţiştii au constatat că şoferul circula cu circa 155-160 km/h când a trecut pe lângă animalul decedat, iar ulterior a menţinut viteza constantă până la intrarea în sensul giratoriu, deşi o mulţime de indicatoare imense îl avertizau despre apropierea de intersecţie. În momentul când a devenit clar că impactul e iminent şi se afla la doar un metru de primul element constructiv al intersecţiei, maşina avea între 145 şi 150 km/h. Fireşte, impactul n-a putut fi evitat deja, iar maşina a intrat din plin în construcţia centrală a intersecţiei cu sens giratoriu. Video-ul cu viteza reconstituită de poliţie îl includem mai jos.

Aşadar, poliţiştii l-au declarat vinovat pe şofer de producerea accidentul şi depăşirea gravă a vitezei, i-au suspendat şi permisul, iar pe lângă asta, atât el, cât şi pasagerul său, au fost amendaţi suplimentar pentru încălcarea restricţiilor pandemice în vigoare la data producerii accidentului.
0
2,349
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!