Viitorul Civic Type R va fi ultimul model Honda dotat doar cu motor termic în Europa

18 Ianuarie 2021, 17:24
Denis Godorozea
Una dintre cele mai aşteptate premiere în gama Honda este noua generaţie Civic Type R. Cea de-a 11-a generaţie a compactei japoneze a debutat la finalul anului trecut în formă de prototip, premiera versiunii comerciale urmând să aibă loc în acest an, precum şi debutul pe piaţă. După va veni şi cea mai performantă versiune Civic, care va încheia o întreagă epocă în istoria constructorului japonez.
Astfel, potrivit noilor informaţii, Honda Civic Type R de generaţie nouă va rămâne fidelă tradiţiilor japonezilor, urmând să fie echipată cu un sistem de propulsie clasic, bazat doar pe un motor cu ardere internă, acesta fiind ultimul model de acest fel oferit de Honda pe piaţa europeană. Nu vor interveni modificări majore nici la nivel de concepţie, or Type R va utiliza în continuare un benzinar turbo de 2.0 litri cu 4 cilindri şi arhitectura clasică cu roţi motrice pe puntea faţă.
În aceste condiţii, cel mai probabil performanţele unităţii de propulsie vor rămâne asemănătoare — amintim că actuala generaţie Civic Type R are la activ 320 CP şi 400 Nm. Cu roţi motrice pe puntea faţă, japonezii nu vor urmări să majoreze simţitor puterea, iar resursele vor fi gestionate în continuare de o cutie manuală cu 6 trepte. În schimb, performanţele maxime vor fi disponibile într-un diapazon mai mare de turaţii.
Premiera Honda Civic Type R este aşteptată în cea de-a doua jumătate a acestui an. Celelalte versiuni de serie vor fi dezvăluite în cadrul premierei mondiale în primăvara acestui an.
0
1,146
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!