Visul fanilor: această Toyota Camry XV40 a fost conservată 12 ani cu parcurs de doar 2,200 km

19 Ianuarie 2021, 10:06
Denis Godorozea
O nouă capsulă a timpului a fost descoperită în Ucraina. Visul fanilor maşinilor japoneze şi unul dintre cele mai apreciate modele Toyota, faimosul sedan Camry în generaţia XV40. Maşina a fost importată pe cale oficială în 2008 din Japonia, iar în cei aproape 13 ani de când a părăsit porţile uzinei a parcurs mai puţin de 2,500 kilometri, fiind într-o stare tehnică impecabilă.
Acest exemplar Toyota Camry este unul obişnuit, de serie, ba chiar în motorizarea de bază şi cu puţine opţionale bifate în momentul achiziţiei în 2008. Sub capotă s-a situat benzinarul aspirat natural de 2.4 litri, ce dezvoltă 167 CP şi se cuplează la cutia automată cu 5 trepte, ce transmite cuplul pe puntea faţă. Unul dintre cele mai apreciate şi fiabile tandemuri din ceea ce a oferit atunci Toyota.
Maşina are un habitaclu cu tapiserie textilă şi elemente decorative din plastic vopsit în nuanţe de lemn. Este inclus un cruise control, sistem de climatizare cu 2 zone şi asistent de parcare faţă şi spate. Elementele interioare şi substratul tehnic au fost păstrate într-o stare impecabilă, or în istoria sa de peste 12 ani maşina a fost conservată într-un garaj, odometrul indicând doar 2,238 kilometri la ora actuală. Până şi anvelopele de vară Yokohama au rămas neschimbate.
Istoria maşinii, însă, este mai dramatică. Aceasta a fost achiziţionată în 2008, dar nu prea a avut parte de plimbări, or proprietarul utiliza un automobil de serviciu în călătoriile sale zilnice. Ulterior, posesorul maşinii s-a stins din viaţă, iar rudele au decis să vândă capsula timpului. Până atunci, Camry a beneficiat de o deservire tehnică amplă, în cadrul căreia a beneficiat de ulei, filtre şi lichide noi, dar şi schimbarea bateriei. Preţul nu a fost specificat, dar putem intui că ar fi cam la un nivel comparabil cu un exemplar mai nou, bine întreţinut.
0
1,300
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!