Volkswagen Group a înregistrat profit de 2 ori mai mic în 2020 şi urmează să mai fie amendat

22 Ianuarie 2021, 14:59
Denis Godorozea
Volkswagen a calculat totalurile activităţii la nivel de Grup pentru anul pandemic 2020 — ultimele 12 luni au fost printre cele mai dificile pentru întregul concern în ultimele decenii. Germanii au raportat un profit micşorat de două ori în raport cu anul 2019, iar în viitorul apropiat ar putea fi impus să achite amenzi de sute de milioane de euro pentru nerespectarea normelor de poluare în 2020.
Germanii au relatat că nu au reuşit să se încadreze în limitele de poluare impuse de autorităţile europene la nivel de grup, depăşind uşor normele. În cifre, la nivel de Concern, Volkswagen a încheiat anul 2020 cu o medie de 99.8 g/km pentru toate automobilele comercializate în 2020, ceea ce constituie cu doar 0.5 g/km peste limita admisă. Însă chiar şi aşa o deviere, aparent, uşoară, i-ar putea costa pe germani amenzi usturătoare de peste 100 milioane dolari.
Ei bine, o asemenea penalitate nu ar fi prea dureroasă pentru un gigant ca Volkswagen, în special dacă e să luăm în calcul că Concernul a reuşit să înregistreze un profit cumulativ de 10 miliarde euro pe parcursul anului trecut. Însă şi această sumă este de aproape două ori mai mică decât rezultatele anului 2019 — 19.3 miliarde. Printre principalele cauze a unei asemenea scăderi, fireşte, se enumeră pandemia de Covid-19 şi efectele ei asupra industriei auto globale, cu stopări de producţie şi scădere a vânzărilor, dar şi scandalul Dieselgate, care se face resimţit pentru Volkswagen Group şi în prezent.
0
1,179
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!