450 CP din 2.0 turbo: BRABUS lansează modificări pentru cel mai rapid hot-hatch Mercedes-AMG

1 Februarie 2021, 17:31
Denis Godorozea
BRABUS prezintă propria interpretare a celui mai rapid hot-hatch din portofoliul Mercedes-AMG, numită B45. Sportiva A 45 S a beneficiat de un tratament special pentru motorul turbo pe benzină de 2.0 litri, graţie căruia poate oferi o putere totală de 450 CP. Totodată, tunerii germani sugerează că versiunile îmbunătăţite vor beneficia în continuare de garanţie.
Se pare că şi tunerii din Bottrop au apreciat aspectul agresiv al sportivei germane, or designerii BRABUS nu au dispus careva schimbări radicale în materie de design. La nivel de design exterior se propun jante noi, numite Monoblock Z, cu diametru de 20 ţoli, dar şi embleme distinctive BRABUS în locul celor originale Mercedes-Benz. În schimb, clienţii pot solicita o transformare mai amplă a habitaclului, cu retapisarea suprafeţelor cu materiale din piele, Alcantara şi elemente de decor din fibră de carbon şi aluminiu.
Opţional clienţii pot opta pentru modificări la nivelul suspensiei, ce includ amortizoare reglabile şi gardă la sol micşorată cu până la 30 mm. Sistemul de evacuare poate fi înlocuit cu unul nou, mai sonor, dar cu posibilitatea selectării unui regim silenţios de funcţionare.
Pentru un surplus de putere sub capotă va fi instalat un sistem de admisie modificat cu unitatea de control al motorului PowerXtra. Surplusul de putere nu e prea impresionant la o primă vedere — 29 CP şi 50 Nm, dar în consecinţă unitatea de 2.0 litri M139 oferă la activ 450 CP şi 550 Nm. Totodată, acest surplus este suficient pentru a indica un timp de acceleraţie de 3.7 secunde de la 0 la 100 km/h, ceea ce e cu 0.2 secunde mai rapid decât o poate face un Mercedes-AMG A 45 S standard. Viteza maximă va rămâne limitată artificial, însă, la 270 km/h.
Pentru propriul pachet de modificări BRABUS oferă o garanţie de până la 3 ani sau 100,000 km. Modificările aplicate maşinii din imagini ar costa cam 10-12 mii euro, or germanii au indicat un preţ de 75,000 euro pentru această maşină cu interior nemodificat, pe când preţul minim pentru un Mercedes-AMG A 45 S este de circa 63,000 euro.
0
1,426
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!