Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Acesta e cel mai puternic Cupra Formentor, cu 390 CP sub capotă. Spaniolii au împrumutat motorul Audi

22 Februarie 2021 - 19:01
Denis Godorozea
Cupra prezintă cea mai puternică interpretare a modelului original Formentor — SUV-ul de performanţă a fostei divizii SEAT se poate lăuda cu un benzinar de 2.5 litri, împrumutat de la Audi. Vestea proastă e că această versiune de top va fi produsă într-o serie limitată, numită Formentor VZ5, lansată în cinstea aniversării de 3 ani de la formarea brandului Cupra ca şi constructor auto separat de SEAT.
Cupra Formentor VZ5 împrumută benzinarul TFSI de 2.5 litri de la Audi, cu 5 cilindri, sub capota SUV-ului de performanţă unitatea fiind capabilă să livreze 390 CP şi 480 Nm. Motorul este cuplat la cutia robotizată DSG cu 7 trepte şi dublu ambreiaj, ce transmite cuplul pe puntea spate prin intermediul sistemului familiar 4Drive. În noua ipostază, cel mai rapid Formentor este capabil să accelereze în doar 4.2 secunde de la 0 la 100 km/h, viteza maximă fiind limitată, probabil electronic, la 250 km/h.
Bineînţeles, fiind vorba de o ediţie specială, Formentor VZ5 va alinta viitorii săi posesori cu un nivel de echipare de top, cu toate opţionalele incluse standard. Dar afară de cele disponibile pe versiunile de serie Formentor, varianta VZ5 este echipată cu o suspensie cu componente modificate, mai rigidă, cu o gardă la sol redusă. Opţional este disponibilă vopseaua originală Taiga Grey, precum pe SUV-ul din imagini, disponibilă exclusiv pentru această versiune.
Ei bine, această operă exclusivistă nu poate avea şi un preţ accesibil, dar acesta va fi dezvăluit mai aproape de startul vânzărilor, planificat pentru cea de-a doua jumătate a anului curent. În total ediţia VZ5 va enumera 7,000 unităţi Formentor.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter