Acesta este cel mai mare SUV electric Volkswagen ID.6 X, pe care nu-l vom vedea în Europa

9 Februarie 2021, 10:47
Denis Godorozea
Volkswagen pregăteşte o premieră neaşteptată în segmentul electromobilelor ID. Viitorul debut este mai special decât ceea ce am văzut în gamă mai devreme, or germanii vor lansa cel ma imare SUV electric din gamă, unul de talia lui Touareg, dar pe care nu-l vom putea vedea în Europa. Cel puţin, în ipostaza în care apare în imagini — nu pentru că ar fi un concept, ci pentru că e un model destinat în exclusivitate pieţei din China.
Imagini cu noul ID.6 X au fost publicate de autorităţile din China. Maşina a fost dezvoltată în cooperare cu întreprinderea SAIC Volkswagen, care mai devreme a lansat şi SUV-ul ID.4 X, tot un produs electric exclusiv chinezesc. Dar în raport cu el, noul ID.6 X este simţitor mai mare, caroserie extinsă ce va putea adăposti la bord până la 7 sau chiar 8 persoane pe cele 3 rânduri de scaune. În lungime SUV-ul va măsura 4,876 mm şi va avea un ampatament de 2,965 mm.

Din punct de vedere tehnic, ID.6 X va fi identic cu SUV-ul ID.4 X, lansat anterior. Asta înseamnă că versiunile incipiente vor avea un singur motor electric, ce va acţiona roţile punţii spate şi va avea la activ 204 CP şi 310 Nm. Nu se cunoaşte capacitatea bateriei, dar cel mai probabil nici la acest capitol nu vor avea loc surprize, or autonomia nu va depăşi 450 km conform standardului WLTP.
Debutul oficial va avea loc în luna aprilie a acestui an. SUV-ul va fi disponibil exclusiv cumpărătorilor din China, or în Europa şi America de Nord indicele ID.6 va fi preluat de un sedan, derivat din conceptul ID. Vizzion, dar şi varianta lui break, derivată din ID. Space Vizzion.
0
1,282
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!