Afacerişti în Rusia pe timp de criză: în Habarovsk se vând locurile ocupate la cozile de la benzinării

5 Februarie 2021, 12:31
Denis Godorozea
Pe parcursul ultimelor săptămâni în regiunea Habarovsk din Federaţia Rusă se atestă o insuficienţă acută de combustibil pentru automobile, astfel încât multe benzinării şi-au încetat activitatea, iar la cele ce mai dispun de rezerve de carburant se atestă cozi kilometrice de automobilişti, veniţi să alimenteze. Unii mai ingenioşi, însă, profită chiar şi în baza unei asemenea crize.
Criza de combistibil din Habarovsk a demarat la jumătatea lunii ianuarie, când uzina de producţie din regiune şi-a oprit activitatea pentru modernizare. Producţia a fost reluată în data de 3 februarie, dar nu toate reţelele de comercializare cu amănuntul a combustibilului au reuşit să se aprovizioneze. În acest context, cei mai ingenioşi dintre locuitorii din regiune ocupă acum locuri în rând la benzinărie, dar nu pentru a realimenta, ci pentru a vinde ulterior locul celor, ce simt o nevoie urgentă de combustibil. Pentru un loc mai apropiat de pompă se cere de la 2,000 până la 8,000 ruble ruseşti (22 — 99 euro).
Alţi cetăţeni, care au reuşit să facă rost de combustibil, încearcă acum să-l vândă prin anunţuri plasate în mediul online şi, evident, la preţ simţitor mai mare decât benzina costă la pompă. De exemplu, un "afacerist" vinde 20 litri de benzină la preţ de 2,500 ruble (27 euro), respectiv la 125 ruble (1.39 euro) per litru, pe când la pompă un litru de benzină cu cifra octanică 95 indică un preţ de 47.8 ruble (0.53 euro). Există oferte mai accesibile, însă, chiar cu livrare la domiciliu, preţul constituind 80 ruble (0.89 euro) per litru în acest caz.
0
1,942
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!