Americanii au creat o nouă operă de performanţă, Hellraiser, cu design de Charger clasic

5 Februarie 2021, 18:09
Denis Godorozea
Atelierul SpeedKore prezintă noua sa creaţie inspirată de muscle-car-urile clasice americane, dar burduşite cu tehnologii moderne şi putere nebună. Această creatură a fost numită Hellraiser şi va fi 100% originală, construită într-un singur exemplar, la comanda specială a actorului Kevin Hart. Pe cât de monstruos este pe exterior, atât şi de nebunatic din punct de vedere tehnic.
Noul Hellraiser are la bază proiectul precedent al celor de la SpeedKore, numit Evolution. De la acel model a moştenit întreaga caroserie, inspirată de faimosul Dodge Charger din anii 1970, dar şi substratul tehnic. Pe exterior singura dinferenţă pare a fi capota uşor restilizată, cu mai multe prize de aer integrate, dar şi nuanţa caroseriei. Platforma şi suspensiile sunt identice, dar cea mai interesantă noutate se ascunde sub capotă.
Aici şi-a făcut loc benzinarul V8 Hellephant, de 7.0 litri, înzestrat cu un compresor mecanic, cuplat la cutia automată 8HP90 cu 8 rapoarte, livrată de ZF. Motorul nu a suferit prea multe modificări, or puterea maximă de 1,014 CP şi 1,288 Nm este mai mult decât suficientă şi, cel mai probabil, cu acceleratorul apăsat în podea Kevin va uita de noţiunea "manevrabilitate"! :)
Ei bine, Hellraiser nu va fi chiar incontrolabil pe şosea sau chiar pe vreun circuit închis, or în partea frontală Charger-ul a preluat suspensia de la Corvette C6, pe când pentru posterior specialiştii SpeedKore au pregătit o suspensie proprie cu 4 braţe. Toate cele 4 roţi dispun de amortizoare reglabile livrate de Penske. Nici sistemul de frânare livrat de Brembo nu va dezamăgi.
Habitaclul este un bun exemplu despre cum pot fi integrate tehnologiile moderne într-un tablou general clasic — interiorul lui Hellraiser pare a fi mai echilibrat chiar decât planşa unui model britanic de lux! Ei bine, vreun sistem multimedia nu şi-a găsit loc aici, dar proprietarul se va bucura, totuşi, de un sistem de climatizare automat şi difuzoare de calitate şi două amplificatoare livrate de Focal.
1
1,942
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!