Atelierul Lorinser a creat un pickup clasic în baza offroader-ului militar G-Class

10 Februarie 2021, 14:16
Denis Godorozea
Lorinser este unul dintre cei mai fideli tuneri ai mărcii Mercedes-Benz — atelierul îşi alintă clienţii cu proiecte de tot soiul, modele sportive şi de lux create în baza producţiei constructorului din Stuttgart. De curând, însă, tunerii au dat startul unui proiect mai amplu, în baza G-Class-urilor clasice, pe care le-au achiziţionat chiar de la forţele armate din Elveţia. Acel Gelandewagen purta numele Puch G, iar acum cei de la Lorinser îl propun în formă de pickup clasic.
Modelul din imagini a fost produs în 1993, fiind angajat imediat în forţele armate din Elveţia. Iniţial, a fost un offroader cu caroserie clasică, numit Puch 230 GE, iar în anii de activitate a reuşit să parcurgă peste 200 mii kilometri, însă starea tehnică, potrivit celor de la Lorinser, nu a suferit prea mult. De altfel, câteva unităţi Puch G au fost reabilitate la starea lor originală şi vândute clienţilor Lorinser.
Misiunea designerilor şi inginerilor a fost să păstreze la maxim aspectul autentic al Gelandewagen-ului clasic. Cu excepţia caroseriei modificate, ce a fost înzestrată cu o benă cu capac impermeabil, pe exterior foarte puţine elemente trădează în acest G-Class un model modificat în 2021 de tuneri. Printre noutăţile vizibile se numără blocurile optice de tip LED cu elemente de protecţie metalice, arcurile evazate şi noile jante de 16 inch, livrate de Dotz şi încălţate în anvelopele de offroad BFGoodrich.
Habitaclul a fost parţial retapisat cu Alcantara, dar comenzile clasice au fost păstrate în formele lor autentice. Printre noutăţile de aici apare lacătul centralizat şi luneta posterioară cu încălzire electrică. Compartimentul de sub capotă a rămas intact, cu benzinar aspirat natural de 2.3 litri, ce dezvoltă 116 CP şi se cuplează la cutia automată cu 4 rapoarte. Preţul unui asemenea exemplar constituie 52,900 euro, simţitor mai accesibil decât poate costa un Gelandewagen clasic în stare tehnică bună, nu?
0
1,130
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!