Autonomie cu 20 km mai mare pentru hibridele Audi datorită bateriilor noi

24 Februarie 2021, 15:57
Denis Godorozea
Motorizările de tip plug-in hybrid vor beneficia de autonomii extinse cu până la 20 km în regim de rulare 100% electric în urma actualizărilor lansate de Audi pentru aproape toată gama de modele. Îmbunătăţirile pregătite de inginerii constructorului din Ingolstadt se datorează bateriilor de generaţie nouă.
Actualizările anunţate de Audi vizează modele precum Q5 şi Q5 Sportback, A6 şi A6 Avant, dar şi coupe-ul stilat cu 4 uşi A7 Sportback. Toate aceste modele au beneficiat de baterii cu o capacitate mărită, ceea ce se va reflecta pe autonomia în regim de rulare 100% electric. Actualizarea tehnică nu este legată, însă, de vreun facelift de mijloc de carieră, versiunea nouă a sistemului de propulsie electrificat fiind inclusă pe noile modele imediat din momentul lansării.
În cifre, capacitatea bateriei utilizate de hibridele alimentate la priză a fost mărită de la 14.1 kWh până la 17.9 kWh, însă această creştere a capacităţii nu se va reflecta şi asupra dimensiunii sau greutăţii setului de baterii. Datorită modificărilor, autonomia maximă în regim electric consituie acum cel mult 73 kilometri, calculată conform standardului realist WLTP. Prin urmare, hibridele germane vor putea rula acum aproape în mod exclusiv electric în mediul urban.
O altă actualizare tehnică include introducerea regimului de funcţionare Charge, în cadrul căruia motorul cu combustie internă de sub capotă funcţionează continuu pentru a realimenta rezervele de energie stocate în baterie. Respectiv, şoferii vor putea încărca din timp bateria pentru un parcurs ulterior în regim electric în cazurile când nu dispun de timp sau de o sursă de alimentare cu curent electric.
0
1,019
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!