Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Avem depuneri de gheaţă şi polei pe drumurile din Moldova, se circulă foarte dificil

12 Februarie 2021 - 06:57
Redacţia PiataAuto.md
Gerurile promise de meteorologi au venit astă noapte peste Moldova, iar odată cu ele toată umiditatea, prezentă ieri pe drumurile ţării, s-a transformat brusc într-un strat periculos de gheaţă şi polei. La orele dimineţii, poliţia avertizează toţi şoferii şi pietonii că, deşi nu avem trasee blocate, se circulă cu mare dificultate pe o mare parte dintre ele, inclusiv în interiorul oraşelor.
La orele matinale se împrăştia material antiderapant pe o mare parte din drumuri, dar gerurile de -10 grade Celsius şi mai jos vor favoriza păstrarea pe un timp mai îndelungat a stratului de gheaţă, peste care în unele regiuni s-a depus şi un strat de zăpadă. Prin urmare, cel mai bun sfat pentru azi a fi să evităm în totalitate deplasările cu maşina care nu sunt absolut necesare şi care pot fi amânate sau anulate.
Totuşi, dacă trebuie să conduceţi şi azi, conduceţi cu mare prudenţă, având viteză mult mai redusă, reducând viteza din timp, în linie dreaptă, înaintea virajelor, evitând apăsarea bruscă a pedalei de frână sau efectuarea de manevre bruşti cu volanul. Evitaţi la maxim efectuarea depăşirilor şi, fireşte, păstraţi distanţa sigură.
Poliţia vine şi cu un sfat dat pietonilor: când începeţi traversarea drumului, nu o faceţi brusc, chiar dacă sunteţi la zebră. Uitaţi-vă şi asiguraţi-vă că şoferii v-au văzut şi că fluxul de transport reduce viteza pentru a vă ceda trecerea.

Să avem cu toţii drum bun!
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter