Camionul Tesla Semi a primit modificări în cale spre producţie. Ce s-a schimbat comparativ cu conceptul?

3 Februarie 2021, 09:21
Denis Godorozea
Conceptul primului camion electric Tesla a fost prezentat acum peste 3 ani, iar de atunci lansarea comercială a versiunii de serie se tot amână de la an la an. Noul termen de lansare, conform ultimelor promisiuni făcute de compania americană şi Elon Musk, este finalul anului curent. Dar până atunci vor urma încă câteva serii de teste.
Un proaspăt prototip de teste a fost surprins în Sacramento, California, însă acesta nu circula pe propriile roţi, ci a fost încărcat pe o platformă şi transportat în direcţie necunoscută, cel mai probabil de la fabrica din Nevada. Prototipul camionului a fost surprins de mai mulţi participanţi la trafic, iar imaginile au fost distribuite în scurt timp în mediul online. În baza lor putem vedea şi metamorfozele suferite de camion în calea sa de la concept spre producţia de serie.
Comparativ cu conceptul prezentat în 2017, noul prototip se distinge prin formele blocurilor optice exterioare, care au căpătat forme familiare cu gama actuală de autoturisme, cu muchii mai ascuţite. Prototipul a mai renunţat la mânerele portierelor, asemănătoare cu cele ce pot fi văzute pe sedanul Model 3, dar a mai căpătat şi un parbriz nou. Cel mai probabil, pe drumurile publice a fost surprinsă o versiune incipientă Tesla Semi, destinată livrărilor scurte, dacă e să deducem din forma cabinei şi spaţiul restrâns de la interior.
Deocamdată nu se cunoaşte nimic despre modificările tehnice pregătite pentru capul tractor electric Tesla, dar cel mai probabil americanii pregătesc surprize şi la acest capitol, în contextul avansului tehnologic de peste 3 ani. Amintim că anterior Musk anunţa autonomii de peste 800 km pentru camioanele electrice. Ei bine, varianta finală ar putea oferi, teoretic, şi peste 1,000 kilometri de parcurs. Nu ne rămâne decât să aşteptăm premiera oficială a versiunii de serie şi lansarea ei ulterioară pe piaţă.
0
1,404
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!