Concurenţii Tesla le-au asigurat venituri de peste 1.6 miliarde dolari în 2020

2 Februarie 2021, 11:44
Denis Godorozea
Deşi a reuşit să stabilească un record important de vânzări în 2020, Tesla este departe încă de a înregistra profituri considerabile de pe comercializarea electromobilelor. Chiar şi aşa, anul trecut a fost încheiat cu bine de tânăra companie americană, cu profituri nete ce depăşesc 700 milioane dolari americani. Dar pentru acest fapt cei de la Tesla pot să le mulţumească... concurenţilor!
Amintim că în 2020 mai mulţi constructori auto s-au văzut nevoiţi să apeleze la ajutorul concurenţilor pentru a evita amenzile usturătoare pentru depăşirea limitei medii de emisii de CO2 pentru întreaga gamă de automobile comercializate în Europa. Printre constructorii care s-au aliat cu Tesla în 2020 în Europa a fost şi Honda, care abia se lansează pe piaţa electromobilelor. De pe urma acestor contracte, numite "certificate verzi", americanii de la Tesla au reuşit să încaseze un total de 1.6 miliarde dolari americani, mult peste profitul declarat de puţin peste 721 milioane dolari pentru perioada respectivă.
În acest context, contractele respective au devenit pentru Tesla un adevărat colac de salvare, care le-a permis americanilor să încheie anul cu profituri în loc de pierderi, ba o bună parte din resursele financiare generate de colaborările cu alţi constructori auto au fost redirecţionate pentru acoperirea cheltuielilor. Suma totală încasată de Tesla pe urma colaborărilor similare depăşeşte 3.3 miliarde dolari şi, cel mai probabil, constructorii de automobile cu sisteme de propulsie tradiţionale vor fi nevoiţi să solicite ajutorul Tesla şi în 2021. Aşadar, Tesla mai are încă cel puţin 12 luni la dispoziţie pentru a mări şi mai mult producţia pentru a genera, în sfârşit, profit pe urma vânzărilor de electromobile.
0
1,088
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!