Consultant suedez, acuzat de spionaj la Volvo şi Scania în favoarea ruşilor

24 Februarie 2021, 09:04
Denis Godorozea
Un consultant de afaceri din Suedia a fost reţinut de autorităţi pentru spionaj în favoarea ruşilor. Oamenii legii acuză că bărbatul în vârstă de 47 ani a obţinut informaţii secrete din sânul mai multor companii suedeze, printre care Volvo şi Scania, urmând să le transmită unui diplomat din Rusia în schimbul unei sume de bani.
Consultantul de afaceri a fost reţinut în flagrant, chiar în momentul când avea loc întâlnirea lui cu un oficial din Rusia. Potrivit procuraturii suedeze, bărbatul a sustras informaţii din cadrul companiilor mari, printre care Volvo şi Scania, copiind fişiere secrete din bazele companiilor pe propriul dispozitiv de stocare în perioada în care activa în cadrul sau consulta întreprinderile vizate. Scania a confirmat pentru presă că bărbatul vizat în anchetă a activat în cadrul companiei, pe când Volvo a refuzat să ofere informaţii. Identitatea acuzatului nu a fost dezvăluită.
Dacă va fi găsit vinovat, spionul va ajunge după gratii pe un termen de până la 6 ani. Deşi nu a fost specificat ce informaţii au fost distribuite ruşilor, pentru fişierele vândute bărbatul a încasat 27,800 coroane suedeze, echivalentul a 2,780 euro.
0
972
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!