Cum arată camionul Nikola, alimentat cu hidrogen şi dedicat pieţei europene

25 Februarie 2021, 14:11
Denis Godorozea
Nikola, unul dintre cele mai intrigante startup-uri americane, un posibil concurent de temut pentru Tesla, dezvăluie planurile de lansare în segmentul camioanelor cu sisteme de propulsie alternative. Din ceea ce putem vedea în imaginile de mai jos, se pare că Nikola planifică să vândă camioane nu doar în America de Nord, dar şi în Europa, acestea urmând să fie echipate cu sisteme de propulsie cu pile de hidrogen.
Conform planurilor iniţiale, Nikola urmează să lanseze un camion 100% electric cu autonomie de circa 300 mile, echivalentul a 482 km. Cu o asemenea distanţă maximă, camionul va fi specializat pe livrări regionale pe distanţe scurte. Deocamdată, însă, alte specificaţii tehnice nu au fost dezvăluite. Mai intrigant sună proiectul camionului cu propulsie pe bază de hidrogen. Acesta va fi disponibil în cel puţin două versiuni, în funcţie de rezervor şi distanţa maximă parcursă — 804 km (500 mile) şi 1,448 km (900 mile).
Pe parcursul următorilor 2 ani Nikola urmează să pregătească startul producţiei celor două camioane, în SUA şi Germania, cel de-al doilea fiind destinat pieţelor europene. Producţia de serie, însă, va demara nu mai devreme de anul 2024. Designul, însă, pare a fi finalizat, conform schiţelor tridimensionale de mai sus. Astfel, Nikola va intra pe piaţa europeană într-un segment de camioane alimentate cu hidrogen, unde printre principalii concurenţi se vor număra creaţiile celor de la Daimler Truck şi Volvo Truck.
0
1,267
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!