Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Cum arată măreţul Dodge Charger cu V8 Hemi sub capotă, transformat într-un pickup nebunatic

10 Februarie 2021 - 16:34
Denis Godorozea
Atunci când vorbim de industria auto americană, ce automobile vă apar imediat în memorie? Cel mai probabil, muscle-car-urile clasice şi pickup-urile monstruoase, dar cu un imens benzinar sub capotă, indiferent de maşina pe care aţi intuit-o. Dar ce ar fi să le combinăm într-un singur automobil — cam această idee a stat în gândul autorilor proiectului unui Dodge Charger R/T, care au transformat faimosul sedan, moştenitorul Charger-elor din 1970, într-un pickup sportiv.
Maşina din imagini are la bază un Charger produs în 2006, care a beneficiat de un kit specific creat de Smyth Performance şi comercializat în serii limitate în SUA. Un atelier mai puţin cunoscut de comunitatea auto europeană, dar un tuner renumit la el acasă, specializat pe transformarea autoturismelor de talia Charger-ului sau chiar Volkswagen Jetta, de exemplu, în camioane utilitare. Dar Charger-ul este un proiect mai special, or sub capotă a fost păstrat monstruosul motor Hemi.
Partea frontală cu toate componentele ei a rămas intactă, dar imediat după montanţii centrali şi-a făcut loc o benă aşezată iscusit, de poţi crede că maşina asta a ieşit din start în forma asta din porţile uzinei Dodge din SUA. Printre celelalte modificări se enumeră suspensia cu gardă la sol micşorată, cu arcuri şi amortizoare fortificate, dar şi jantele cromate de 20 inch, preluate de la celebrele Hellcat. În noua ipostază pickup-ul sportiv poate transporta în benă până la 363 kg de greutăţi.
Sub capotă este montat benzinarul V8 Hemi de 5.7 litri, iar autorii proiectului l-au lăsat intact cu ai săi 345 CP şi 529 Nm. Cuplul este în continuare transmis spre puntea spate prin intermediul unei cutii automate. Deci, cel din spatele volanului ar trebui să nu să se prea aventureze pe suprafeţe cu aderenţă redusă cu bena pustie. :)
Acum pickup-ul neobişnuit este scos în vânzare prin licitaţie în SUA. Până la încheiere mai sunt vreo 6 zile, iar preţul indicat la ora actuală constituie 8,500 dolari, ceea ce sugerează că în următoarele zile preţul ar putea depăşi lejer 10,000 dolari sau chiar mai mult. Tu ce crezi, merită el aceşti bani?
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter