Cum arată plăcuţa de înmatriculare cumpărată la preţ de 2 milioane dolari în Australia

1 Februarie 2021, 15:32
Denis Godorozea
Plăcuţele de înmatriculare pot deveni un adevărat accesoriu pentru automobile, în special în ţările unde şoferii sunt liberi să-şi aleagă un design personalizat, format dintr-o combinaţie autentică de simboluri. Este şi cazul Australiei, unde un posesor de Mercedes-AMG C 43 s-a ales cu plăcuţe de înmatriculare speciale, cu o singură cifră pe ele, dar care le-a costat usturător de mult. La propriu, de câteva ori mai scump decât automobilul pe care le-a ataşat.
Break-ul Mercedes-AMG cu plăcuţe de înmatriculare cu cifra "1" a fost surprins în oraşul Melbourne din statul Victoria, pe plăcuţă fiind aplicată obligatoriu şi denumirea statului de origine. Sursele CarScoops au precizat că o asemenea pereche de numere de înmatriculare ajung să coste peste 2.5 milioane dolari australieni, sau peste 1.9 milioane dolari americani.
Mai mult ca atât, se pare că aceste plăcuţe de înmatriculare au devenit şi o modalitate avantajoasă de a încasa profituri imense, or pentru prima dată autorităţile statului Victoria au eliberat plăcuţe cu cifra "1" în anul 1932, iar peste jumătate de secol plăcuţele fusese vândute la preţ de 127 mii dolari americani în cadrul unei licitaţii. Un preţ record pentru un număr de înmatriculare în statul Victoria a fost stabili anul trecut, când numărul "26" a fost vândut unui posesor de Bentley Cotinental în schimbul sumei de 1.1 milioane dolari americani.
0
2,152
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!