Daună record de 1 milion de lei, achitată proprietarului de Bentley de asigurarea RCA, dintr-un accident din Chişinău

16 Februarie 2021, 20:05
Ilie Toma
Vă amintiţi de accidentul deocheat, din luna decembrie 2020, când la intersecţia străzilor Pârcălab şi Bernardazzi din Chişinău se tamponaseră un Bentley Bentayga şi o micuţă Skoda Fabia? Atunci era oarecum clar că Fabia era vinovată pentru că nu cedase trecerea, iar conform stereotipurilor de demult, mulţi îşi puseseră întrebarea despre pagubele uriaşe pe care le va avea de plătit sărmanul şofer din Skoda pentru reparaţia Bentley. Noi am spus atunci că, de fapt, atât timp cât şoferul Skodei are o asigurare RCA valabilă, anume compania sa de asigurare trebuie să fie unica ce suportă orice daune pentru repararea SUV-ului de lux, iar şoferul Skoda va avea de plătit doar o amendă şi reparaţia propriei sale maşini, şi ne-am bucurat că cei mai mulţi dintre voi aţi apreciat această poziţie lipsită de panică şi scandal.
Ei bine, iată că acum compania de asigurări, la care era asigurată cu RCA acea Skoda, a anunţat că a achitat o daună record de 1 milion de lei pentru reparaţia acelui Bentley Bentayga din acel accident, echivalentul a aproape 50,000 euro. Ca să înţelegeţi cât de mare e această sumă, pe parcursul întregului an, compania respectivă a achitat despăgubiri în sumă totală de 35 milioane de lei la nivel naţional, deci un singur accident a constituie 1/35 din toată suma generală.
Dar, mai este un mic detaliu de spus! Suma de exact 1,000,000 lei, achitată acum de compania de asigurări către proprietarului Bentley nu reprezintă neapărat valoarea integrală a reparaţiei sau valoarea totală a maşinii, dacă a fost declarată daună totală, ci plafonul maxim stabilit de lege pentru o despăgubire prin RCA. Mai mult de atât pur şi simplu nu poate exista. Iar asta înseamnă că dacă reparaţia e mai scumpă, proprietarul de Bentley îşi achită singur diferenţa, şoferul din Skoda nemaiavând vreo obligaţie legală faţă de el. Sigur, dacă Bentley ar fi avut asigurare CASCO, atunci acel tip de asigurare ar fi acoperit în întregime cheltuielile de reparaţie, şi peste suma de 1 milion.
0
18,879
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!