Defender-ul clasic revine pe cale oficială, dar într-o ediţie exclusivă de doar 25 unităţi

10 Februarie 2021, 12:16
Denis Godorozea
Divizia Land Rover Classic, parte a constructorului britanic, a dispus să relanseze pe cale oficială Defender-ul de generaţie precedentă în propria lui caroserie. Dar ediţia exclusivă se va limita la producţia a doar 25 unităţi, ceea ce înseamnă că în viitorii ani aceste maşini vor deveni piese de colecţie la mare căutare, valoarea lor urmând doar să crească în timp.
Seria Defender V8 Trophy aminteşte despre succesul offroader-elor britanice în competiţiile Camel Trophy. De altfel, posesorii maşinilor lansate acum vor avea posibilitatea să se aventureze şi ei în curse prin offroad timp de trei zile, pe un traseu special pregătit pe teritoriul castelului Eastnor din comitatul Herefordshire, în vestul Regatului Unit, admirând locuri pitoreşti şi savurând din posibilităţile Defender-ului de a înainta fără frică.
Tehnic vorbind, la baza Defender V8 Trophy au stat modelele produse între anii 2012 şi 2016, deci la apusul carierei precedentului offroader Land Rover. Respectiv, substratul tehnic şi caracteristicile sunt foarte apropiate de cele oferite standard. Sub capotă, după cum sugerează şi denumirea seriei, s-a situat unitatea aspirată natural V8 de 5.0 litri, ce dezvoltă 405 CP şi 515 Nm. Motorul se cuplează standard la cutia automată ZF cu 8 rapoarte, cu sistem de tracţiune integrală permanentă, fireşte.
Clienţii vor putea alege dintre două variante de caroserie, 90 sau 110, însă aceasta va fi vopsită doar în nuanţa Eastnor Yellow, asemănătoare cu bolizii antrenaţi în cursele Camel Trophy. Pe exterior se regăsesc elemente de decor de culoare neagră, iar standard sunt prevăzute roţi cu jante de 16 inch şi anvelope de offroad. Pentru a pregăti Defender-ul exclusiv de provocări dificile, toate exemplarele vor fi echipate cu bare de protecţie metalice, troliuri şi elemente de iluminare LED adiţionale montate pe fixatoarele pentru bagaje de pe plafon.
La interior Defender V8 Trophy surprinde cu scaunele sport cu centuri de siguranţă cu 4 puncte şi suport lateral profilat, livrate de Recaro, dar şi elemente de control ochite la cele mai noi modele din gamă, precum consola centrală şi levierul cutiei automate de viteze. Este prevăzut şi un sistem multimedia compatibil cu gadgeturile mobile.
Britanicii au dat startul comenzilor pentru seria exclusivă a Defender-ului clasic. Preţurile pornesc de la 195,000 lire sterline, dar un asemenea cost piperat, cel mai probabil, nu-i va speria pe fanii mai înstăriţi ai acestui model — limita de 25 exemplare se va epuiza în câteva zile de la premieră.
0
1,532
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!