Facelift pentru Citroen C3 Aircross: 4 faruri şi privire mai agresivă

12 Februarie 2021, 10:13
Denis Godorozea
Citroen prezintă în premieră varianta actualizată a unui dintre cele mai populare modele din gamă — C3 Aircross. Francezii nu au riscat să modifice prea mult pseudo-crossover-ul compact, dar i-au pregătit o fascie frontală uşor regândită, cu 4 faruri şi privire mai agresivă. Substratul tehnic, însă, a rămas acelaşi, or noutăţi majore în acest sens sunt planificate odată cu schimbul de generaţii.
În materie de design C3 Aircross se inspiră de la cel mai proaspăt model din gamă C4, prezentat acum câteva săptămâni. Compacta menţine, astfel, stilul cu cele 4 blocuri optice frontale, cele de sus fiind rezervate luminilor de zi de tip LED cu indicatoare de viraj integrate, pe când mai jos s-au situat luminile de fază scurtă şi fază lungă. Nou este şi calandrul etajat cu grile verticale. Posteriorul nu a suferit modificări majore, aici designerii s-au limitat la modificarea structurii interioare a blocurilor optice.
Pentru interior au fost pregătite scaune noi, mai confortabile, dar şi un sistem multimedia actualizat cu un ecran mai mare cu diagonală de 9 inch. Standard C3 Aircross este echipat cu sistem de frânare automatizată de urgenţă, iar opţional clienţii pot bifa un head-up display color şi sistem de monitorizare a indicatoarelor rutiere.
La nivel de substrat tehnic nu au avut loc careva modificări majore. Asta pentru că C3 Aircross are la bază vechea platformă PF1, pe când cele mai noi sisteme de propulsie, inclusiv cele electrificate au debutat pe noua arhitectură modulară CMP, pe care va migra şi următorul C3 peste vreo 2-3 ani cu schimbul de generaţii. Respectiv, gama motorizărilor este formată din unităţile turbo pe benzină din seria PureTech de 1.2 litri, cu 110 sau 130 CP la activ. Rămâne disponibil motorul turbodiesel BlueHDi de 1.5 litri, disponibil în versiuni cu 110 sau 120 CP. Standard motoarele se cuplează la cutia manuală cu 6 trepte, iar opţional este disăonibilă cutia automată cu 6 trepte. Ca şi anterior, C3 Aircross nu poate avea tracţiune integrală, suspensia spate având o bară de torsiune.
Lansarea versiunii actualizate Citroen C3 Aircross este planificată pentru vara acestui an. Modelul respectiv a devenit unul dintre cele mai populare în gama francezilor din Europa, din momentul lansării în 2017 fiind comercializate peste 300,000 unităţi. Facelift-ul vine să îmbunătăţească aceste rezultate.
0
1,397
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!