Geely Xingyue L, SUV-ul chinezesc cu cel mai stilat interior, construit în baza Volvo XC40

19 Februarie 2021, 18:40
Denis Godorozea
Geely profită din plin de tehnologiile dezvoltate de Volvo din momentul în care constructorul suedez a ajuns în componenţa holdingului chinezesc. Constructorul nu preia doar noile lor motoare, dar şi profită din platformele modulare şi tehnologizate, precum este ashitectura CMA, dedicată modelelor compacte Volvo. Însă în cazul Geely, platforma respectivă stă la baza SUV-ului coupe Tugella, iar mai nou şi la baza Xingyue L, supranumit anterior KX11, în momentul prezentării în varianta de pre-serie.
Acum chinezii au dezvăluit şi toate informaţiile tehnice despre acest nou SUV dezvoltat pe platforma lui Volvo XC40. Arhitectura modulară le-a permis inginerilor să mărească maşina asta până la 4,770 mm în lungime, ampatamentul constituind 2,845 mm. Deci, modelul chinezesc este cu circa 10 cm mai lung decât Volvo XC60, care are la bază platforma SPA. Denumirea Xingyue L sugerează despre substratul tehnic apropiat de cel al lui Tugella, numit pe piaţa din China Xingyue, iar sufixul "L" este atribuit pentru dimensiunile mai generoase.
Sub capota lui KX11 (cel mai probabil, varianta de export va menţine această denumire) se va situa benzinarul turbo de 2.0 litri, cu 4 cilindri, de origine Volvo. În cazul chinezului unitatea livrează 218 sau 238 CP, fiind cuplată la cutia automată Aisin cu 8 rapoarte, ce transmite cuplul pe puntea faţă. Opţional este disponibilă şi transmisia integrală.
Acum chinezii au publicat şi o primă imagine cu habitaclul SUV-ului, care se distinge simţitor de ceea ce am văzut anterior pe Tugella, chiar şi la nivel de planşă de bord. Planşa este realizată într-un stil minimalist, cu o inserţie masivă de tip piano black, care camuflează şi ecranul sistemului multimedia atunci când motorul este oprit. Ei bine, ecranul nu va ocupa întreaga suprafaţă a inserţiei din plastic, ci se va face văzut pe o arie restrânsă de vreo 10-12 inch în zona consolei centrale. Şoferul va avea la dispoziţie un instrumentar de bord digital de 12 inch, cel mai probabil realizat în baza tehnologiilor Volvo, precum şi sistemul multimedia. Curioasă este inscripţia "CMA" situată pe partea de jos a volanului — strigă SUV-ul despre substratul său tehnic de origine suedeză.
Iniţial Xingyue va fi lansat exclusiv pe piaţa din China, dar se pare că chinezii au planuri măreţe de expansiune în alte ţări, în special în cele de vecinătate imediată. Cel mai probabil, maşina va fi disponibilă ulterior şi în ţările Europei de est, precum Rusia şi Belarus, cel puţin.
0
2,977
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!