Giulietta italiană cu ADN francez: noua compactă Alfa Romeo va avea platformă şi motoare de Peugeot

1 Februarie 2021, 12:02
Denis Godorozea
Alfa Romeo Giulietta a părăsit linia de producţie a constructorului italian acum câteva săptămâni, fără a lăsa vreun succesor. Presa occidentală a scris atunci, că constructorul italian nu mai planifică să revină în segmentul hatchback-urilor compacte, urmând să lanseze doar un SUV în loc, viitorul Tonale. Ei bine, fuziunea PSA şi FCA în concernul Stellantis i-a pregătit Giuliettei o nouă şansă.
Giulietta a avut o carieră deosebit de lungă în portofoliul Alfa Romeo, de mai bine de 10 ani, iar în această perioadă substratul tehnic s-a învechit complet, chiar şi în ciuda actualizărilor periodice. Colacul de salvare pentru acest model, destul de popular în anii săi de glorie, de altfel, vine din partea Peugeot, care vor oferi platforma şi întreg substratul tehnic al hatch-ului 308, tot de generaţie nouă. În această ordine de idei, noua Giulietta va avea o gamă variată de motorizări, inclusiv hibride, dar cel mai probabil va fi disponibilă şi într-o variantă 100% electrică.
Conform noilor informaţii, noua Giulietta ar urma să fie lansată până la sfârşitul acestui an, iar astfel italienii au prea puţin timp la dispoziţie pentru a condimenta niţel substratul tehnic preluat de la francezi, pentru ca noua compactă să moştenească măcar o părticică din ADN-ul distinctiv al mărcii italiene.
1
1,794
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!