Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Hypercar-ul de circuit GMA T.50s va purta numele lui Niki Lauda

23 Februarie 2021 - 19:07
Denis Godorozea
Supercar-ul lui Gordon Murray, autorul originalului McLaren F1, se lansează într-o versiune de curse de circuit, care a fost numită în cinstea faimosului pilot al Cursei Regale Niki Lauda, stins din viaţă în luna mai a anului 2019. În total vor fi produse doar 25 exemplare GMA T.50s Niki Lauda, fiecare simbolizând câte o victorie a renumitului pilot în Formula 1.
Deşi noua versiune are la bază supercar-ul de stradă prezentat în vara anului trecut, maşinile ce vor purta numele lui Niki Lauda nu sunt limitate de careva restricţii pentru acces pe drumurile publice, iar inginerii au avut frâu liber în a construi un adevărat monstru de asfalt. Comparativ cu versiunea precedentă, motorul V12 de 4.0 litri de origine Cosworth dezvoltă 712 CP, cu 48 CP mai mult decât anterior, iar cuplul maxim a fost majorat până la 485 Nm şi este disponibil la 11,500 rpm!
Neschimbat rămâne ventilatorul posterior, alimentat de la un sistem de 48V, care nu doar asigură o forţă adiţională de apăsare, dar şi oferă un surplus de 24 CP la viteze maxime. În schimb, versiunea de circuit a fost lipsită de catalizatoare, sistemul de evacuare generând acum un sunet suculent, asemenea bolizilor de Formula 1.
Inginerii au schimbat o serie de componente pentru a obţine o greutate redusă în cazul sportivei de circuit, reducerea totală fiind de 134 kg, împreună cu cele 16 kg reduse datorită componentelor modificate în motor, până la doar 852 kg. Transmisia manuală de serie a fost înlocuită cu una de curse IGS.
Comenzile preliminare au fost deschise, iar supercar-ul de circuit porneşte în Marea Britanie cu un preţ de cel puţin 3.1 milioane lire sterline. Livrările vor demara, însă, nu mai devreme de 2023. Fiecare exemplar va fi livrat clientului cu câte un manual original în care să fie reflectată povestea victoriei pe care o reprezintă. Bolidul din imagini omagiază victoria lui Niki Lauda din Grand Prix 1974 din Africa de Sud la bordul bolidului Brabham.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter