În mai puţin de 10 ani Ford va vinde în Europa doar electromobile

17 Februarie 2021, 17:36
Denis Godorozea
Ford a făcut public propriul plan de dezvoltare strategică pe piaţa europeană, potrivit căruia americanii vor vinde doar maşini electrice pe Bătrânul Continent până în 2030. Totodată, motorizările clasice cu ardere internă vor fi eliminate complet din ofertă din 2026.
Ford Mustang Mach-E

Conform planului enunţat de oficialii diviziei europene Ford, din 2026 toate modelele constructorului american livrate în Europa vor avea game de motorizări formate exclusiv din sisteme electrificate, printre care de tip mild-hybrid, plug-in hybrid şi hibride clasice. Planul nu vizează, însă, şi vehiculele comerciale de talia lui Transit — acestea vor fi disponibile cu cel puţin câte o motorizare 100% electrică în următorii 3-4 ani, dar nu vor renunţa la motoarele termice în totalitate în viitorul apropiat.
Ford e-Transit

Ulterior, electrificarea va elimina complet din gamă orice motorizări ce au la bază motoare cu ardere internă, până în 2030. Respectiv, în gamă vor fi prezente doar electromobile, o parte dintre care vor fi dezvoltate, cel mai probabil, în baza tehnologiilor preluate de la Volkswagen, fiind vorba despre platforma MEB, pe care se bazează noile modele germane din gama ID. Primul model Ford pe această platformă va apărea în Europa în 2023, fiind vorba de un model accesibil, care să asigure cea mai mare parte a vânzărilor Ford în segmentul european de electromobile, ce urmează să fie produs la uzina din Koln, Germania.
Platforma Volkswagen MEB
0
1,311
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!