Incident grav azi dimineaţă la Botanica: 3 maşini lovite într-o parcare după o urmărire a unei Toyota de către două Dacii

15 Februarie 2021, 09:21
Redacţia PiataAuto.md
Un caz cu totul ieşit din comun s-a produs astă-noapte, spre dimineaţă, în sectorul Botanica al capitalei. În parcarea se pe strada Grenoble, în apropiere de intersecţia cu strada Valea Crucii, au fost lovite 3 automobile parcate, însă totul s-a produs după un scenariu ce miroase a anii 90.
Şoferul unei Toyota Corolla, originar din raionul Cimişlia, cu care am reuşit să discutăm direct cu puţin timp în urmă, a gonit de la Răzeni spre Chişinău, atunci când, pe la orele 4 dimineaţa, a început a fi urmărit de către o Dacia Duster şi o Dacia Logan. Tânărul declară că cei care se aflau la bordul celor două Dacii sunt persoane pe care el le cunoaşte, unul fiind tot din raionul Cimilşia, iar altul — din raionul Ialoveni, între ei existând un conflict mai vechi. Urmărirea a durat câţiva zeci de kilometri, pe traseul M3 spre Chişinău, cele 3 maşini intrând în oraş pe strada Grenoble. Aici tânărul de la volanul Toyota a intrat în parcarea alăturată, sperând că va găsi o cale de a intra în curţile vreo unui bloc pentru a scăpa de agresori.
Dor că aici, printre maşini şi drumuri denivelate, Toyota s-a strecurat mai greu, o Dacia intrând în parcare în spatele lui, iar alta ocolind parcarea şi venind din faţă, blocându-l. La un moment dat, unul dintre agresori a coborât şi a deschis uşa şoferului Toyotei, acesta a vrut să fugă, cuplând marşarierul, moment în care a acroşat trei automobile parcate — o altă Dacia Duster, un Renault Megane şi un Seat, primele două fiind avariate mai semnificativ.
Stânga: Renault Megane avariat, în faţă Dacia Duster avariată, dreapta Toyota Corolla care le-a acroşat, fugind de urmăritori

După ce le-a tamponat, acesta le-a strigat agresorilor că cheamă poliţia, iar aceştia s-au făcut nevăzuţi. Poliţia a fost chemată la faţa locului, aceştia reuşind să pornească deja ancheta. La orele dimineţii ambii posesori au automobilelor Dacia, care au urmărit Toyota, au şi fost identificaţi, unul din ei venind deja la sectorul de poliţie pentru a da depoziţii, iar celălalt fiind aşteptat de bună voie. Cel mai probabil, pe aceştia îi paşte un dosar penal pentru urmărire şi ameninţarea cu răfuiala fizică.
Dacia Duster, avariată în timp ce era parcată - uşa faţă, aripa spate şi oglinda deteriorate

De cealaltă parte, şoferul Toyotei a fost instructat de poliţie să aştepte acum, dimineaţa, toţi proprietarii automobilelor avariate, după care să se deplaseze împreună cu aceştia pentru documentarea completă a accidentului rutier. După spusele şoferului Toyotei, poliţia i-a spus că, cel mai probabil, pagubele provocate vor fi suportate de către agresori, dacă ancheta va confirma cursul evenimentelor. Cert este că cei trei proprietari şi-au găsit dimineaţă automobilele avariate, iar acum vor avea de aşteptat restituirea pagubelor.

Dar, cea mai gravă întrebare este de ce ajungem să vedem din nou asemenea fapte huliganice, în stilul anilor 90, în Moldova?
0
9,816
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!