KIA mai speră să intre în segmentul premium: noul sedan K8 înlocuieşte simultan două modele

17 Februarie 2021, 10:39
Denis Godorozea
KIA a publicat primele imagini cu un model absolut nou, sedanul K8, ce adoptă noul limbaj stilistic al mărcii coreene şi va fi prmul automobil din gamă cu noua emblemă pe capotă. Cu proaspătul indice KIA va înlocui modelele vechi K7 şi Cadenza, încercând din nou să intre în segmentul modelelor premium, păşind pe teritoriul modelelor precum BMW Seria 8 Gran Coupe şi Mercedes-Benz CLS.
Dacă-i va reuşi sau nu — vom afla odată cu startul vânzărilor, atunci când coreenii vor publica şi informaţii complete despre substratul tehnic. Deocamdată KIA propune să analizăm doar limbajul stilistic actualizat, ce continuă ideile concepute de sedanul K5 (anterior Optima). Dar în raport cu K5, noul K8 combină un stil mai rezervat în partea frontală, cu elemente migrate aici direct de pe conceptele futuriste, precum calandrul nemărginit, lipsit de chenare. În schimb, sedanul a preluat silueta de fastback şi singurul bloc optic posterior format din dungi LED orizontale.
În raport cu predecesorii, KIA K8 va fi ceva mai mare, în special în lungime, măsurând 5,015 mm. Respectiv, sedanul va ocupa un segment de piaţă cam între Mercedes-Benz E-Class şi S-Class, sau între BMW Seria 5 şi Seria 7, fiind un model adresat în primul rând şoferului. La interior K8 va oferi materiale calitative din segmentul de top, iar coreenii promit şi o manevrabilitate de excepţie. În context, cel mai probabil K8 va avea un sistem de traţiune pe puntea spate, fiind construit pe platforma Genesis sau pe o variantă actualizată a platformei KIA Stinger.
Principalele pieţe pentru acest sedan vor fi cele asiatice, în special Coreea de Sud, dar şi SUA, unde K8 va înlocui sedanul Cadenza, iar noul indice va fi globalizat pe toate pieţele unde urmează să fie vândut sedanul. Ei bine, sedanul ar putea avea şanse oferind un preţ simţitor mai accesibil în raport cu adevăratele modele premium de dimensiuni similare, nu?
0
6,131
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!