Karma revine cu noul sedan plug-in hybrid GS-6 şi anunţă un nou electromobil pentru acest an

22 Februarie 2021, 14:24
Denis Godorozea
Karma lansează un nou sedan cu sistem de propulsie plug-in hybrid, unde motorul cu combustie internă are mai mult un rol de range extender atunci când vehiculul rulează într-un regim urban cu performanţe limitate. Dar mai important e că pe baza acestui GS-6 americanii vor pregăti şi un electromobil, care promite un preţ simţitor mai accesibil decât ceea ce oferea Karma până acum, mai accesibil şi în raport cu Tesla Model S.
În materie de design noul GS-6 aminteşte de sedanul Revero GT, iar aici ar trebui să menţionăm că noua versiune este simţitor mai accesibilă, având un preţ de pornire de 83,900 dolari în SUA, sau cu circa 60 mii dolari mai puţin decât costă Revero GT. La acest preţ sedanul oferă şi un nivel de echipare mai mult decât decent, având la bord un sistem multimedia modern cu ecran de 10.2 inch, conexiuni Apple CarPlay şi Android Auto, sistem audio performant cu 8 difuzoare, cruise control adaptiv cu sistem de menţinere a benzii de circulaţie dar şi un pachet complet de sisteme de siguranţă activă şi asistenţă pentru şofer.
Maşina este propulsată de un sistem plug-in hybrid, compus dintr-un benzinar turbo de 1.5 litri cu 3 cilindri şi un motor electric. Cumulativ, în regimul de rulare Sport, sistemul generează un total de 536 CP şi 746 Nm. În regim de rulare pur electric maşina va parcurge până la 129 km datorită energiei stocate în bateria cu o capacitate de 28 kWh, după care va impune realimentarea rezervelor de la o sursă cu curent alternativ, fie de la o sursă rapidă cu până la 45 kW, care poate alimenta până la 90% în aproximativ 34 minute. Este disponibil şi regimul de rulare Sustain, în cadrul căruia motorul termic funcţionează doar pentru a alimenta rezervele de energie stocate în baterie. Autonomia maximă cu rezervorul de combustibil inclus constituie în acest caz 579 km.
Mai târziu în acest an Karma va lansa un model 100% electric pe baza acestui sedan, numit GSe-6, care va oferi o autonomie de până la 483 km şi va fi mai accesibil chiar şi în raport cu varianta plug-in hibridă, având un preţ de pornire de 79,900 dolari. Performanţele tehnice vor fi dezvăluite în cadrul premierei oficiale.
0
957
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!