Lexus prezintă noul IS 500 F, cu V8 aspirat natural sub capotă. Concurenţii au renunţat la aşa motoare

23 Februarie 2021, 09:34
Denis Godorozea
Lexus prezintă în premieră americană cea mai puternică versiune a sedanului IS de generaţie nouă, cu indicele 500 F Sport Performance. În ciuda tendinţelor ecologice, instaurate în ultima perioadă în toate segmentele auto, japonezii au pregătit o adevărată surpriză pentru fani, or sedanul IS are sub capotă un benzinar V8, aspirat natural, de 5.0 litri!
Pe exterior, însă, acest 500 F Sport Performance este un lup în blană de oaie, or nu strigă din răsputeri despre monstrul ascuns în compartimentul de sub capota uşor modificată. Estetic sedanul poate fi distins de celelalte versiuni prin noile bare de protecţie, un nou sistem de evacuare cu 2 terminaţii duble, elementele de decor de culoare neagră şi jantele originale de 19 ţoli.
Cea mai importantă modificare ţine de sistemul de propulsie — cunoscutul benzinar V8 de 5.0 litri, aspirat natural şi modificat să livreze acum 479 CP şi 536 Nm. Motorul se cuplează la cutia automată cu 8 trepte ce transmite cuplul exclusiv pe puntea spate. Suspensia standard a fost înlocuită cu una adaptivă. Sistemul de frânare este compus din discuri de 356 mm pe puntea faţă şi 323 mm pe puntea spate.
În noua ipostază Lexus IS 500 F poate accelera până la 97 km/h (60 mph) în 4.5 secunde, fiind cu doar circa 0.4 secunde mai lent decât proaspăta generaţie BMW M3, de exemplu, ce are sub capotă benzinar biturbo de 3.0 litri. În schimb, japonezii pun accentul pe caracterul purist al maşinii şi promit senzaţii tari în condus datorită arhitecturii clasice a sportivei.
Partea proastă pentru fanii mărcii este că acest IS 500 F Sport Performance va fi disponibil în mod exclusiv pe piaţa nord-americană, or japonezii au eliminat complet sedanul respectiv din oferta europeană. Mai mult decât atât, versiunea de top ar putea să aibă o carieră mai scurtă pe fundalul modificărilor legislative planificate de noua administraţie de la Casa Albă.
0
1,134
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!