Maşinile americanilor din Texas au devenit generatoare de energie acum, când cetăţenii nu au curent electric

19 Februarie 2021, 13:59
Denis Godorozea
Mai multe state americane au fost lovite de furtuni de zăpadă, viscol şi lapoviţă, temperatura aerului ajungând până la -20 grade Celsius, pentru prima dată în ultimii aproape 100 de ani. În aceste condiţii, reţelele de curent electric au cedat, iar oamenii au rămas fără energie în propriile case de mai multe zile.
În acest caz, oamenii au fost nevoiţi să se adapteze noilor condiţii temporare pentru a supravieţui şi pentru a-şi asigura un nivel minim decent de confort. Astfel maşinile echipate cu încărcătoare şi generatoare la bord au devenit un adevărat colac de salvare pentru oameni. În mediul online lumea distribuie propriile istoarioare, despre ce şi cum au reuşit să alimenteze cu ajutorul maşinilor, iar cei mai favorizaţi se simt posesorii de pickup-uri de talia lui Ford F-150.
Acest pickup tipic american este echipat cu un generator de 7.2 kW, menit să asigure cu energie electrică sculele şi dispozitivele în câmp, pădure, chiar şi la un picnic, de exemplu. Dar în contextul catastrofei sistemul este suficient pentru a alimenta mai multe dispozitive casnice. Un posesor de F-150 a raportat că reuşeşte să alimenteze zilnic simultan aparatul de cafea, toaster-ul, frigiderul, ba chiar şi televizorul şi aerotermele electrice, care să încălzească încăperea. Soluţia nu generează nici prea mari costuri, or într-un asemenea regim, cu motorul funcţional instantaneu, Ford F-150 a consumat doar cam jumătate din plinul rezervorului de combustibil timp de circa 72 ore, sau puţin peste un litru de benzină pe oră în cazul versiunii hibride!
Între timp, situaţia rămâne a fi dificilă pentru cei ce nu au un asemenea automobil în familie. Sursele alternative de energie, precum lemnul şi cărbunele aproape s-au epuizat în supermarket-urile locale, iar prognozele meteo spun că vremea nefavorabilă va continua încă câteva zile.
0
5,367
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!