Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Mercedes confirmă că viitorul C 63 AMG va avea motor de 2.0 litri, în loc de 4.0 V8

15 Februarie 2021 - 10:12
Ilie Toma
Am ajuns s-o vedem şi pe asta, dragilor. Acel moment al istoriei în care ni se spună că inima performanţei diviziei AMG, versiunea AMG a lui C-Class, va face un salt imens de la un ditamai V8 biturbo de 4.0 litri la un motoraş cu 4 cilindri în linie, de doar 2.0 litri! Da, Mercedes-Benz a confirmat oficial cele mai sumbre frici şi preziceri despre ce s-ar putea întâmpla cu viitoarea generaţie Mercedes-AMG C 63.
Fireşte, scuza oficială vine de la emisiile tot mai stricte, iar astfel modelele super sportive merg primele spre tocătorul birocraţiei ecologice. Şi, pentru a-şi linişti fanii, germanii declară că viitorul motor de 2.0 litri de pe modelul AMG va oferi mai multă performanţă decât actualul 4.0 litri V8! Serios?
Actualul motor V8 de 4.0 litri biturbo de pe C-Class AMG

Ei, cum să-ţi zicem, motorul în sine nu va fi mai puternic şi cel mai probabil va fi vorba de o versiune şi mai dopată a motorului actual de pe Mercedes-AMG A 45 S, care livrează în prezent 421 CP dintr-o cilindree de 2.0 litri. În prezent, însă, C-Class AMG are puteri simţitor mai mari — versiunea Mercedes-AMG C 63 livrează 476 CP, iar Mercedes-AMG C 63S livrează tocmai 510 CP.

Aşadar, ceea ce urmează să vedem va fi problabil o reţetă hibridă pe viitorul C-Class AMG, în care motorul de A-Class va fi adus pe la vreo 430-450 CP, iar încă vreo 60-100 CP vor fi livraţi de un motor electric.
Poate în secunde de acceleraţie, viitorul model va fi mai rapid. Dar în spirit de condus, credem că putem avea mari îndoleli că motorul de 2.0 litri va putea fi mai plăcut decât V8-ul demenţial actual. Aşadar, asistăm acum la apusul unei epoci, iar asta înseamnă că cei care au bani liberi, ar face bine să dea fuga în showroom, să-şi cumpere 1, 2 sau chiar 3 C-Class-uri AMG actuale şi să le pună la conservat în garaj, pentru că peste doar vreo 5-10 ani acestea vor fi adevărate bijuterii rare, nemaivorbind de valoarea la care ar putea ajunge în 20 sau 30 de ani!

Tu ce părere ai de un viitor C-Class AMG cu motor de 2.0 litri?
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter