Nou accident de groază cauzat de pilotul automat Tesla: Model Y a tamponat în posterior un SUV

24 Februarie 2021, 10:19
Denis Godorozea
Un nou accident rutier cauzat de pilotul automat Tesla a fost raportat de posesorul unei Model Y pe reţelele de socializare. Din fericire, nimeni nu a avut de suferit în urma impactului, însă automobilele au fost avariate grav, iar modul în care s-a produs accidentul trezeşte noi semne de întrebare referitor la utilizarea de bună credinţă a sistemului livrat de compania americană.
Accidentul a avut loc în Miami Beach. Singura imagine distribuită în mediul online de la locul accidentului surprinde o Tesla Model Y ce a tamponat în posterior un alt SUV, acesta fiind ridicat pe capota electromobilului. Posesorul Tesla Model Y a relatat că în momentul impactului avea pilotul automat inclus, iar maşina nici nu a încercat să frâneze în faţa obstacolului. Nu cunoaştem, însă, cât de apropiate de adevăr sunt afirmaţiile şoferului, dar pare a fi foarte ciudat că electromobilul nu a fost oprit nici măcar de sistemul de frânare automatizată de urgenţă, inclus standard în portofoliul de sisteme de siguranţă activă din dotarea electromobilului.

Cum am menţionat mai sus, nimeni nu a avut de suferit în urma impactului. Cazul, însă, mai confirmă încă o dată cât de necesară rămâne a fi atenţia şi implicarea celui din spatele volanului chiar şi atunci când maşina circulă cu pilotul automat inclus, chiar dacă constructorul declară cu mândrie că tehnologia este complet autonomă. Fireşte, vina pentru acest accident, cel puţin din punct de vedere legal, aparţine în totalitate şoferului din spatele volanului Tesla, iar maşina sa va fi declarată, cu siguranţă, daună totală.
0
1,123
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!