Noua generaţie Skoda Fabia se pregăteşte de debut: prima imagine şi informaţii oficiale

11 Februarie 2021, 16:42
Denis Godorozea
Cea de-a patra generaţie Skoda Fabia se pregăteşte de debut, hatch-ul urmând să devină una dintre cele mai importante premiere din acest an a cehilor. Skoda a dat astăzi startul campaniei de promovare a noului model şi a publicat prima imagine oficială care surprinde silueta compactei, oferind şi un strop de informaţii referitoare la substratul tehnic.
Teaser oficial cu noua generaţie Skoda Fabia

Cu schimbul de generaţii Fabia va avea la bază platforma MQB-A0, arhitectura modulară comună cu noile Kamiq şi Scala, iar asta înseamnă că cel mai compact model din gama cehilor va dispune de întreg setul de sisteme de siguranţă activă şi asistenţă pentru şofer din ceea ce propune Skoda astăzi. Totodată, şi gama motorizărilor va fi asemănătoare. În raport cu actualul model, noua Fabia va fi ceva mai mare şi va oferi mai mult spaţiu la interior şi portbagaj.
Prototipul camuflat Skoda Fabia IV surprins în timpul testelor

Din nefericire pentru fanii motoarelor diesel — propulsoare de acest tip nu se vor mai regăsi în gama Fabia din moment ce au fost pensionate definitiv odată cu facelift-ul din 2018. Astfel, cumpărătorii vor putea alege dintre câteva ipostaze ale motorului pe benzină de 1.0 litri, urmând să fie disponibile cel puţin versiuni de tip mild-hybrid. Standard va fi disponibilă în continuare cutia manuală cu 6 trepte, iar opţional cutia robotizată DSG cu 7 rapoarte.
Actuala, cea de-a treia generaţie Skoda Fabia

Iniţial cehii vor prezenta varianta hatchback a noii Fabia, urmând ca livrările să înceapă în vara-toamna acestui an. Break-ul Combi va rămâne în gamă, dar va debuta ceva mai târziu.
0
3,065
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!