Noul Lexus NX a fost deconspirat complet înainte de premieră. SUV-ul aduce revoluţia în brandul nipon

24 Februarie 2021, 13:31
Denis Godorozea
Noua generaţie Lexus NX va debuta în cursul acestui an, însă primele imagini cu maşina complet decamuflată au fost distribuite pe cale neoficială în mediul online, astfel încât putem vedea toate metamorfozele suferite de modelul compact, inclusiv la interior. De altfel, cu noua arhitectură interioară NX va aduce adevărata revoluţie în portofoliul brandului premium japonez.
În materie de design exterior Lexus NX aminteşte generaţia actuală, în special în forme. Însă limbajul stilistic s-a maturizat simţitor, or designerii au renunţat la multiplele muchii ascuţite în favoarea unor linii ondulate. În schimb, datorită noii bare de protecţie frontale, cu incizii de aer de tot soiul, NX va căpăta şi un aspect simţitor mai agresiv.
Posteriorul prezintă evoluţia designului conceput de modelul mai compact UX — viitorul Lexus NX va avea blocuri optice posterioare unite între ele printr-un element luminos de tip LED, dar va menţine şi formele familiare în forma literei "L" în corpurile clasice ale stopurilor. Tot aici vedem incizii de aer integrate în bara posterioară, asemănătoare ca formă cu cele frontale şi, aparent, absolut funcţionale.
Mai importante sunt modificările aplicate interiorului, unde NX a beneficiat de o planşă de bord originală, parcă evoluată din cele mai noi modele din gama japonezilor, cu consolă ochită chiar şi la noile Toyota, precum sedanul propulsat cu hidrogen Mirai. Rolul principal aici este atribuit ecranului tactil central, prezentat de sistemul multimedia de generaţie nouă şi cu comenzi dedicate sistemului de climatizare integrate în acelaşi corp.
La ora actuală nu sunt disponibile prea multe informaţii despre substratul tehnic al noului Lexus NX. Dar în schimb, SUV-ul apărut în imagini poate relata câteva picanterii curioase. Pornim de la indicele atribuit maşinii — NX200, fără vreun sufix "h", atribuit de regulă versiunilor hibride din portofoliul Lexus. Totodată, pe tunelul central putem observa un buton dedicat "EV Mode", care poate fi prezent exclusiv pe maşinile hibride şi este menit să includă forţat regimul de rulare 100% electric. Ar însemna acest lucru că NX de generaţie nouă va renunţa complet la motorizări clasice cu motoare cu combustie internă? Ei bine, vom afla în cadrul premeirei oficiale.
0
1,257
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!