Păzea, Golf GTI? Skoda şi ABT s-au unit pentru a lansa cea mai puternică Scala

11 Februarie 2021, 12:38
Denis Godorozea
Skoda anunţă lansarea unei ediţii speciale limitate la doar 500 exemplare pentru Scala, numită Edition S şi dezvoltată în parteneriat cu atelierul de tuning fidel Concernului Volkswagen ABT Sportsline. Comparativ cu varianta clasică Monte Carlo, disponibilă pentru cele mai multe modele din gama Skoda, noua Edition S oferă un kit aerodinamic exterior mai avansat, dar şi un surplus de putere pentru unitatea de propulsie.
Setul de modificări exterioare pentru Scala Edition S include bare de protecţie cu splitter frontal şi difuzor montat la posterior, praguri de dimensiuni mai mari şi un eleron ataşat pe partea de sus a hayon-ului. Un aspect mai agresiv este oferit de jantele originale ABT de 18 ţoli, dar şi datorită suspensiei cu gardă la sol micşorată cu 15 mm. Datorită noilor componente de aici, cehii promit un comportament mai sportiv în abordarea vitajelor, dar şi stabilitate îmbunătăţită.
Varianta Edition S se va situa în vârful gamei de motorizări şi versiuni Scala, având la bază interpretarea Monte Carlo cu un set de echipamente generos inclus standard. Printre acestea se numără sistemul multimedia de top, lumini LED pe exterior. Habitaclul include scaune sport cu suport lateral profilat pentru şofer şi pasagerul faţă, volan nou tapisat cu piele şi elemente de decor din fibră de carbon şi aluminiu.
Sub capotă s-a situat benzinarul standard de 1.5 litri, turboaspirat, cu 4 cilindri. Însă dacă standard acesta oferă 150 CP şi 250 Nm, atunci cu ajutorul noii unităţi de control AEC livrate de ABT puterea creşte până la 190 CP şi 290 Nm. Edition S este disponibilă, însă, doar în tandem cu cutia manuală cu 6 trepte. Din nefericire, cehii nu au dezvăluit caracteristicile dinamice ale ediţiei speciale.
Cum am menţionat mai sus, Skoda Scala Edition S va fi produsă într-un număr limitat la doar 500 exemplare, iar toate vor fi disponibile exclusiv în reţeaua de showroom-uri din Germania, unde preţul versiunii constituie 33,790 euro. Cel mai probabil, cu această lansare cehii vor să-şi tachineze fanii, urmând să lanseze o versiune şi mai performantă, globală, în viitorul apropiat.
0
1,268
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!